Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

КОРНБІХЛЕР Т. НОССРАТ ПЕЗЕШКІАН. СХІД-ЗАХІД: ПОЗИТИВНА ПСИХОТЕРАПІЯ В ДІАЛОЗІ КУЛЬТУР



Відділ наукової медичної літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнився новим виданням Корнбіхлер Т. «Носсрат Пезешкіан. Схід-Захід: позитивна психотерапія в діалозі культур».

Ця книга, окрім оригінального німецького видання, була перекладена і надрукована за ініціативи Української асоціації позитивної психотерапії, спільно з Українським інститутом позитивної психотерапії з нагоди 90-річчя від дня народження німецького невролога, психіатра та психотерапевта іранського походження, засновника позитивної психотерапії, доктора медицини, професора, автора 29 книг, перекладених і виданих 24 мовами – Носсрата Пезешкіана.
Народжений у Персії, Носсрат Пезешкіан знайшов у Німеччині свою другу батьківщину: тут він створив сучасний метод комплексної психотерапії, у якій східна та західна мудрість простягають одна одній руки. За допомогою позитивної психотерапії ми можемо почерпнути з діалогу культур сили, які нам потрібні для мирного творення нашого майбутнього.
Україна є одним зі світових лідерів розвитку позитивної психотерапії. Є різні версії щодо такої популярності позитивної психотерапії саме в Україні. Одна з них – це наша природна транскультуральність. Тема “схід-захід” для нас не абстрактна географічна чи філософська ідея – це невід'ємний складник нашої історії та національної ідентичності.
Ця книга є вступом до позитивної психотерапії та розповіддю про життя засновника цього методу Носсрата Пезешкіана. Форма видання особливо суголосна методам позитивної психотерапії, базованої на зв’язку міжкультурної взаємодії із демонстрацією її на історіях з особистого життя.
“Кожна книга має свою дату зародження і дату остаточного формулювання. Її розвиток схожий на зростання дерева, плоди якого дозрівають не за один день із насіння, яке за сприятливих умов навколишнього середовища виростає в те, що ми пізніше можемо принести додому як врожай.
…Від 1968 року я працюю над новим методом психогігієни та психотерапії, який виник завдяки вивченню широкого матеріалу з досвіду розвитку психотерапевтичної практики з психосоматичною орієнтацією в різних культурах. Хоча плоди дозріли на європейському Заході, коріння цього дерева, на якому вони дозріли, сягають глибини перського Сходу, країни, де я народився і де пройшла моя юність. Отже, це видання є спробою об'єднати накопичені Сходом знання з науковими досягненнями Заходу”. - професор, доктор медицини Носсрат Пезешкіан.

Про автора: Томас Корнбіхлер – психолог, психотерапевт, супервізор і тренер, керівник Бранденбурзького інституту психотерапії в Берліні. Автор численних книг, есе та радіопрограм.
Завдяки цій книзі кожен із нас може отримати для себе відповіді на запитання про власне життя, про минуле, теперішнє й майбутнє.
Запрошуємо ознайомитися з презентованим виданням у відділі наукової медичної літератури Івано-Франківської універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.


КорнбіхлерТ. Носсрат Пезешкіан. Схід-Захід: позитивна психотерапія в діалозі культур / Т. Корнбіхлер ; за участі М. Пезешкіан, Х. Пезешкіана ; [пер. з нім. О.С. Чистякової ; наук. ред. : В.І. Карікаш, Л.М. Москаленко]. - [2-е вид., доп.]. – Полтава : [Вид. ПП "Астрая"], 2024. – 197 с.

 

Оновлено 19-09-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка