Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Звичайна екзотика» Олексія Коваленка



Фонд відділу економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка збагатився новим цікавим науково-популярним виданням Олексія Коваленка «Звичайна екзотика. Історія рослин, які ми їмо».

«Такої концентрації спостережень і влучних висловів ви не знайдете більше ніде. У цьому вся суть Олексія Коваленка - він не лише самобутній науковець, але й блискучий оповідач. І цього разу він запрошує у ...подорож світом екзотичних овочів і фруктів».

                                                                    Макс Кідрук, письменник, видавець

Для довідки: Олексій Коваленко - ботанік, популяризатор науки, блогер, автор науково-популярних книжок, серед яких відомі широкому загалу користувачів - «Чому кавун - не ягода, а томат - це фрукт» й «Рослини-прибульці. Як борщовик та амброзія захоплюють Землю» тощо. Працює в Національному Природничому музеї, творець інтерактивних екскурсійних програм.

Представлене видання знайомить нас зі світом фруктів та овочів: анісу, інжиру, дині, базиліку, ківі, лічі, подорожуючи Середземномор'ям, Китаєм, Австралією, Аргентиною та Канадою. Адже більшість рослин, що оточують нас на городах, у садах - це чужинці, котрих ми вважаємо своїми.

Олексій розповідає, пояснює багато речей з повсякденного харчування: чому деякі запахи культур неприємні, як віднайти незнайомий смак прянощів, фруктів, солодощів, зробити вино з пастернаку...

Запрошуємо до прочитання книжки, впевнені, Ви будете здивовані!

 

Коваленко О. Звичайна екзотика. Історія рослин, які ми їмо : [науково-популярне видання] / Олексій Коваленко ; [головна редакторка Ольга Дубчак]. - Київ : Віхола, 2024. - 480 с.

 

Оновлено 19-09-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка