Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація книжки в обласній бібліотеці



24 липня 2024 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація першої книжечки Вероніки Шеремет «Блаватний вітер розганяє ніч» в рамках міського освітньо-культурного проєкту «Підтримуєм талант – майбутній гарант» зініційований Школою журналістики Освітньо-мистецького центру Івано-Франківської міської ради (керівник Ганна Дорошенко) під патронатом міського голови Руслана Марцінківа.

В мистецькій залі обласної книгозбірні відбулася презентація першої книжечки Вероніки Шеремет «Блаватний вітер розганяє ніч», яка побачила світ у видавництві «Нова Зоря», завдяки міському освітньо-культурному проєкту «Підтримуєм талант - майбутній гарант» під патронатом міського голови Руслана Марцінківа. Літературною редакторкою цього видання є Ганна Дорошенко, а технічною редакторкою - Оксана Риндич.

Модераторкою мистецької події була Ганна Дорошенко - поетеса, прозаїк, педагог, громадська діячка, членкиня Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, педагогиня Школи журналістики Освітньо-мистецького центру Івано-Франківської міської ради.

Ганна Степанівна представила присутнім молоду талановиту особистість - Вероніку Шеремет, яка є  вихованкою Школи журналістики Освітньо-мистецького центру. Вона пригадала момент, коли ця дівчинка вперше прийшла до неї на заняття - тихенька, трішки налякана, але з дуже глибоким поглядом. Певне, й сама не знала, куди сягає його глибінь. А ще від неї віяло українською правічністю, мудрістю, незвичністю у всьому, аж до кінчиків довгого розвіяного волосся. Звісно, це було перше враження, а вона з притаманною їй скромністю тихо промовила, що хоче спробувати писати. Десь починала, але не складалося. І ми спробували...

 Перша книжечка сімнадцятирічної авторки засвідчує непроминущість літературних талантів на українській землі. Рядочки її творів проростають з чистої, щирої і зболеної вій­ною душі. Вона пише як відчуває, про те, що думає, що триво­жить, про що мріє. А мрії збуваються...

«У цей складний час війни виходить моя перша збірка. Моя маленька крапля у бездонному морі української літератури. Щиро хочу, щоб кожен хто візьме до рук мою книжечку відчув ту любов, яка вкладена в неї і надихнувся тими ідеями, що там звучать... Любові та добра вам у серця!» - такими словами звернулась до присутніх молода авторка.

Поблагословив цю мистецьку подію, презентантку та усіх присутніх о. Богдан Ватащук, священник церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Івано-Франківська.

Привітали Вероніку Шеремет з виходом у світ її першої книжечки Руслан Марцінків - мер міста Івано-Франківська; Власійчук Ганна - директорка Освітньо-мистецького центру Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області; Михайло Верес - письменник, освітянин, громадський діяч; Надія Семенкович - журналістка; Марія Гуцол - докторка філософії, доцентка кафедри мовознавства ІФНМУ, голова ІФ МОВУД «Просвіта» ім. Т. Шевченка; Ірина Тарновецька-Мороз - поетеса, фахівчиня бібліотечної справи; Оксана Риндич - методистка Освітньо-мистецького центру й технічна редакторка видання «Блаватний вітер розганяє ніч»; педагогині Освітньо-мистецького центру та Ліцею №20 Івано-Франківської міської ради, які навчали Вероніку; рідні, друзі та поціновувачі літературного слова.

Впродовж заходу юна авторка зачитувала власні поетичні твори, які наповнені щирістю, любов'ю, добротою молодого письменницького слова, такого необхідного зараз усім нам.

Також Ганна Дорошенко зініціювала, щоб презентація була  благодійною акцією. Присутні долучилися до збору коштів на підтримку снайпера Олександра, який отримав важке поранення під Бахмутом у жовтні 2022 року і повертає втрачене у війні здоров'я.

Творча зустріч пройшла у надзвичайно теплій та родинній атмосфері. В дарунок від Вероніки Шеремет ми отримали її книжечку «Блаватний вітер розганяє ніч», яка поповнить фонд бібліотеки. Тож запрошуємо зацікавлених до прочитання.

Світлини

 

Оновлено 17-10-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка