Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Іван Андрушко – читачам бібліотеки



Днями до Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка завітав відомий на Покутті поет Іван Андрушко, який подарував дві свої поетичні книжки «За тенетами часу» та «Імперія грабунків, воєн і брехні», котрі гідно поповнять наші книжкові фонди.

Багаторічна праця учителя української мови та літератури, директора Джурівської середньої та Снятинської середньої школи ім. Василя Стефаника, активного журналіста та борця за чистоту, правильність і культуру рідної мови у школі і побуті принесли Івану Андрушку заслужене визнання одного з кращих педагогів Снятинщини та області.  Пан  Іван - автор п'ятьох поетичних збірок: «З глибини душі» (2016), «До вічних джерел» (2017), «Під ясними зорями» (2018), «Джерела» (2020), «Зірки злітають у небо» (2021).

У шостій книжці «За тенетами часу», яка присвячена 150-річчю від дня народження Марка Черемшини і яка вміщує його портрет та 11 авторських віршів про нього, як і в попередніх, автор засвідчує свою глибоку любов до України та її героїчного минулого, до рідної матері, батька, братів і сестер, до села Джурова, в якому одружився і прожив з коханою дружиною 65 років. Співає оду вічному коханню та висловлює гнів, ненависть, презирство і огиду до путінських вбивць, ґвалтувальників, злодіїв, брехунів і мародерів, які завдали стільки горя українському народові. Збірка поезій складається з вісьмох розділів, які об'єднують 177 віршів. Перший з розділів такий, якого не було в творчості поетів до цього часу: це шістнадцять «буквовіршів» на тему пір року та війни рф проти України, починаючи з 2014 року та 24 лютого 2022 року.

Друга подарована книга носить назву «Імперія грабунків, воєн і брехні» вийшла з такою присвятою: «Одвічному ворогові України - московії - всенародне прокляття». До цієї поетичної збірки увійшли вірші «Імперія зла», «Брехня - це друге «Я» Кремля», «Кацапстан», поема-осуд «Імперія зла», триптих «На етапах війни», цикл віршів «На струнах тривог і віри».

Щирість душі Івана Андрушко, його поетичний хист і високі моральні почуття, без сумніву, знайдуть теплий відгук у серцях вдячних читачів. На це, звичайно, і надіється автор збірки.

Дирекція, працівники та читачі бібліотеки висловлюють щиру вдячність Івану Андрушку за подаровані книги та високу громадянську позицію.

 

Оновлено 06-09-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка