Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Мандрівка «Відкриваємо найбільшу бібліотеку Прикарпаття»



4 липня 2024 року Івано-Франківською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. І. Франка спільно з «Простір дружній до дитини Карітас Івано-Франківськ» для внутрішньопереміщених та місцевих дітей було організовано мандрівку найбільшою книгозбірнею Прикарпаття, проведено вікторину «Цікаві місця Івано-Франківська» та майстер-клас з виготовлення книжкової аромозакладки «Пий чай і читай».

Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка - світ інформації, читання та спілкування. Саме тут зберігається майже півмільйонний книжковий фонд різногалузевої літератури, необхідної для формування національного, освітнього, пізнавального світогляду читачів.

Приємно спостерігати, що незважаючи на нестримний технічний розвиток, сучасні діти цікавляться книгами і «життям» бібліотеки. Мандруючи ключовими структурними підрозділами обласної книгозбірні краю, вкотре вдалось переконати юних книголюбів у важливості та значимості книжкової продукції. Учасники мали змогу переглянути унікальні книги, які зберігаються у бібліотеці: видання шрифтом Брайля, найдавніший «Кобзар» Тараса Шевченка, датований  1886 роком, електронні книги та багато інших цікавих видань.

Екскурсія була спрямована на прищеплення знань та вмінь до бережливого ставлення до книжки, на розвиток пізнавального інтересу до читання та заохочення відвідувати бібліотеки.

Опісля насиченої мандрівки учасники зупинилися у відділі краєзнавчої літератури, де завідувачка Світлана Джоголик провела вікторину «Цікаві місця Івано-Франківська» та коротко розповіла про неймовірні місцини, які варто відвідати кожному мешканцю Івано-Франківщини чи туристу. Також для закріплення отриманих знань учасники розгадували підготовлений кросворд, де було заховано цікаві терміни, що стосуються бібліотеки, які варто знати кожному читачу.

На завершення відбувся цікавий майстер-клас і учасники виготовили власноруч для себе книжкову аромозакладку. Процес створення дуже захопив дітей, кожен проявляв свою творчість, фантазуючи із запропонованими матеріалами. В результаті вийшли унікальні та неповторні роботи.

Приємно, що цей день виявився зовсім небуденним для дітей, інформаційно збагатив їх та водночас подарував творчий відпочинок.

Cвітлини

 

 

 

 

 

 

 

Оновлено 21-10-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка