Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Цінне видання з палеографії в дарунок бібліотеці



27 червня 2024 року щедрий дарунок отримала Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка від доктора політичних наук, професора, академіка Академії наук вищої школи України Івана Монолатія, який передав у фонди книгозбірні цінний навчальний посібник від українського історика, викладача, публіциста Олексія Сокирка «Українська кирилична палеографія ХІ-ХVІІІ ст.»

Палеографія, як спеціальна галузь історичної науки, включає в себе всі чільні методи дослідження зовнішніх ознак рукописних пам'яток, історію походження письма, його еволюцію, стилістичні особливості з метою правильного прочитання текстів та їхньої історичної атрибуції.

Нелегкій справі вивчення старожитніх документів, інтерпретації їх змісту, з'ясування автентичності, виявленню підробок, а також всьому, що стосується історії письма, технічних прийомів, знарядь, матеріалів, умов роботи професійних писарів від давнини до нового часу присвячений пропоноване видання.

Автор Олексій Сокирко,  який безмежно залюблений в минувшину, на сторінках книжки «Українська кирилична палеографія ХІ-ХVІІІ ст.» не лише відкриває потаємні глибини давньоукраїнської писемної культури, секрети писарської майстерності, але й навчає самотужки читати рукописні документи різних історичних епох.

Втішно, що нині у такий важкий воєнний час, автори підтримують бібліотеки, опікуються їхнею долею і будучи на великій відстані від Івано-Франківська намагаються подбати про те, щоб у бібліотеці був потрібний примірник книги.

Щиро вдячні науковцю Олексію Сокирку за книжковий дарунок до фонду Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Запрошуємо Всіх, хто вивчає та пізнає історію до обласної книгозбірні. Впевнені, що подарована книжка відкриє багато нового тим, хто візьме її для прочитання!

 

 

 

Оновлено 21-10-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка