Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Конституція України в контексті сучасності



27 червня 2024 року з нагоди відзначення Дня Конституції України працівники відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнули книжково-ілюстративну виставку-календар «Конституція України в контексті сучасності», на якій представлені видання з фондів книгозбірні.

День Конституції України - свято національного єднання й загальної відповідальності за сьогодення і майбутнє нашої Батьківщини. Саме в цей день, 28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України - першу Конституцію незалежної української держави, яка стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства.

З цієї нагоди працівники відділу загального читального залу обласної книгозбірні розгорнули книжкову виставку «Конституція України в контексті сучасності», на якій представлені видання з історії конституцій України від найдавніших часів до сьогодення, а саме від Ярослава Мудрого і Пилипа Орлика і до наших днів та які відображають найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.

Серед літератури, яка експонується на виставці, безумовно, привернуть увагу такі книги: «Конституція України», «Пакти і Конституції Української козацької держави», «Конституції і конституційні акти України», «Як приймалась Конституція», «Права і свободи людини і громадянина в Україні», «Конвенція прав людини і основоположних свобод» та інші.

Сподіваємося, що запропонована нами підбірка книг допоможе усім бажаючим послідовно розглянути основні етапи становлення та розвитку української конституційної ідеї; сприятиме національному і патріотичному єднанню народу України, особливо сьогодні, в час протистояння збройній агресії російської федерації.

Чекаємо на зустріч з вами.

 

Оновлено 03-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка