Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація першої поетичної книги «Алмаз істини» Оксани Місюк



25 червня 2024 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація першої поетичної книги «Алмаз істини» прикарпатської письменниці Оксани Місюк.

Презентація розпочалася зі вступного слова директорки ІФОУНБ ім. І. Франка, заслуженої працівниці культури України Людмили Бабій, яка тепло подякувала всім присутнім за те, що в цей літній погожий день залишили всі свої буденні справи і завітали до нашої книгозбірні на презентацію першої поетичної збірки Оксани Місюк «Алмаз істини». Перед тим, як надати слово нашій гості, коротко ознайомила з її біографією.

Біографічна довідка

Оксана Місюк народилася 21 червня 1954р. в селі Вовчинець Івано-Франківської міської територіальної громади, де й проживає. Після Чернівецького фінансового технікуму, закінчила економічний факультет Львівського державного університету ім. Івана Франка.

Свою трудову діяльність О. Місюк пов'язала з роботою в головному фінансовому управлінні Івано-Франківської обласної державної адміністрації, де працювала економістом на різних посадах.

Впродовж всього життя її захопленням була поетична творчість. Вірші О. Місюк друкувались в альманахах «Хризантема - королева осені», «Святкова феєрія», «Ерос», «Веснянки» та в колективному збірнику «Ти будеш вічно жити, Україно!».

Авторка подякувала Богу та нашим воїнам за можливість проводити сьогодні такі зустрічі, поділилася з учасниками презентації особистими враженнями та відчуттями від процесу написання своїх віршів, зупинилась на розділах книги.  Зазначила, що «Алмаз істини» - перша її поетична «ластівка». Чільною у цій книжці є тема громадянського вибору українців у час вирішальний для збереження нашої національної ідентичності, критичний для України, який вимагає від нас великої мужності духу і жертовності у відсічі московському агресору. Переживання особисті й для всіх матерів за життя синів - захисників рідної землі авторка виливає у вірші по-жіночому щирі, пристрасні, що резонують емоційними регістрами в душі читача.

Мотивами творів О. Місюк стають і різного роду житейські колізії та сердечні почуття героїні поетичних творів, доповнених прозовим «щоденником серця». Лірична струна творів про кохання звучить чуттєво, ніжно, душевно.

Гості заходу мали нагоду послухати поетичні твори з презентованої книги, чудово прочитані самою літераторкою.

Підтримати Оксану Місюк з виходом дебютної книжки прийшли відомі громадські діячі, письменники, журналісти, науковці, рідні і друзі. Теплі слова підтримки лунали з вуст гостей, зокрема, Євгена Барана, голови обласної організації Національної спілки письменників України, літературного критика та есеїста; Василя Бабія, письменника, гумориста і краєзнавця; Івана Війтенка, поета з Коломийщини; Анни Данилюк, заслуженої журналістки України, членкині Національної спілки журналістів України; Івана Гавриловича, поета і журналіста; Богдана Середюка, голови обласної громадської організації Товариства винахідників і раціоналізаторів України, заслуженого раціоналізатора України, Василя Загороднюка, голови Херсонської обласної спілки письменників України та інших.

Ізюминкою цієї зустрічі стало щемливе привітання для Оксани Василівни від онучок Юлії та Катрусі.

Усі охочі мали можливість придбати книжку авторки з автографом та традиційно зробити світлину на пам'ять.

Дирекція та працівники Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка щиро вдячні Оксані Місюк за теплу зустріч та за подаровані примірники книжки, які поповнять книжкові фонди і стануть доступними для читачів обласної книгозбірні.

Світлини

Оновлено 21-10-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка