Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Реєнт О., В. Великочий. Українська революція: сучасний вітчизняний історіографічний дискурс



Монографія докторів історичних наук Володимира Великочого та Олександра Реєнта «Українська революція: сучасний вітчизняний історіографічний дискурс» має зриму наукову та історичну цінність. У центрі наукового дослідження перебуває феномен визвольних змагань України, який автори поставили собі за мету розглянути як явище соборницького характеру, що мало призвести до відродження української державності в межах етнічних кордонів, надання всьому українському народові, до того розділеному чужинськими державними межами, статусу суверенної української нації, повноцінного суб'єкта міжнародної політики. Окрім цього, науковці запропонували базову концепцію революційних процесів на всіх українських етнічних землях як єдиного процесу.

Наукова студія опирається на раніше оприлюднені історичні розвідки, фахові статті, апробовані як у наукових, так і освітніх колах. Поява у науковому дискурсі такої монографії має значення не лише винятково з теоретико-філософського чи історіософського погляду, а й з позиції на те, як розвиваються події сучасної російсько-української війни.

Реєнт О., Великочий В. Українська революція: сучасний вітчизняний історіографічний дискурс : монографія // О. Реєнт., В. Великочий. - Київ - Івано-Франківськ : Місто НВ, 2024. - 396 с.

 

 

 

Оновлено 03-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка