Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Показ кіноколажу «Параджанов» в обласній бібліотеці



25 червня 2024 року Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І.Франка запросила відвідувачів на перегляд кіноколажу, присвяченого 100-літтю від дня народження Сергія Параджанова, створеного Романом Балаяном та Дмитром Томашпольським. Дійство відбувалося за участі очільника Національної спілки кінематографістів України Сергія Борденюка, відповідального секретаря спілки Олени Парфенюк та відомого кінознавця Сергія Тримбача. Модератором події виступила членкиня правління НСКУ Марія Вайно.

Відома письменниця і кіносценаристка Марія Вайно представила присутнім цікаву  та емоційну розповідь про основні віхи життя і творчості генія українського поетичного кіно, режисера знаменитого фільму «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова, чиє 100-ліття від дня народження ми відзначаємо цього року.

Про непересічну особистість Параджанова, ювілейні заходи з нагоди його 100-річчя говорили голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Борденюк та відповідальний секретар спілки Олена Парфенюк. 

Захопливими спогадами та цікавими епізодами з життя визначного режисера, його неординарний характер поділився відомий кінознавець, історик українського кіно Сергій Тримбач.

Учасники зустрічі мали унікальну можливість переглянути кіноколаж, створений Романом Балаяном та Дмитром Томашпольським з уривків інтерв'ю Параджанова, висловів відомих зарубіжних режисерів про його творчість, спогадів його друзів.

Київські гості сердечно подякували працівникам Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка за теплий прийом, активну підтримку культурного фронту України, організовану ювілейну книжкову виставку «Сергій Параджанов більший за легенду» з фондів обласної бібліотеки та подарували нове видання «Сценарії Сергія Параджанова (з коментарями фахівців)», яке вийшло друком у видавництві «Дух і Літера» 2024 року.

Cвітлини

Оновлено 21-10-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка