Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ ІКТО «ГАЛИЦЬКІ КМІТЛИВЦІ»



23 червня 2024 року в рамках засідання Інтелектуального клубу творчих особистостей «Галицькі кмітливці» відбулося виїзне засідання Клубу з нагоди відзначення винахідницького творчого внеску майстрів Деренько.

До приватної садиби Івана Олексійовича та Віталія Дереньків з села Глибівка, що на Богородчанщині Івано-Франківської області завітали дійсні члени ІКТО «Галицькі кмітливці». Вони оглянули майстерні, де умільці виготовляють багатофункціональні зразки унікальних за своїми функціональними можливостями наборів інструментів «Саперна лопатка».  Ця індивідуальна конструкція отримала два патенти на корисну модель.

Уже більше 5 тисяч таких саперних лопаток передано ними на фронт, а їхня участь у благодійних аукціонах допомогла перерахувати чимало коштів на підтримку ЗСУ. Іван Олексійович і Віталій Іванович розробили й компактні пічки для воїнів на передову.

Шана й повага сільським умільцям за їхній вагомий внесок у примноження інтелектуальної скарбниці Івано-Франківщини.

Людмила Бабій (директорка ІФОУНБ ім. І. Франка) підкреслила, що творчий доробок майстрів Деренько є прикладом для тих, хто опановує і вдосконалює власний фах, дає наснаги талановитій молоді пізнати талант і уміння знавців своєї справи, які відомі не тільки в Україні, але й далеко за її межами. 

Дійсні члени ІКТО «Галицькі кмітливці» висловлюють щиру вдячність  Івану і Віталію Деренькам за їхні винаходи, продуктивну працю та допомогу прикарпатським воїнам Збройних сил України!

Cвітлини

 

Оновлено 21-10-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка