Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь ІФОУНБ ім. І. Франка у вебінарі «Роль інклюзивної літератури у формуванні толерантного суспільства»



20 червня 2024 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка (директор Бабій Л. В.) взяли участь у вебінарі «Роль інклюзивної літератури у формуванні толерантного суспільства», організованого ВГО Українська бібліотечна асоціація та секцією «Бібліотека – на допомогу особам з інвалідністю та людям похилого віку» у партнерстві з Рівненською ОУНБ.

Учасниками зустрічі були бібліотечні спеціалісти та представники видавничої сфери, викладачі та студенти бібліотечної справи.

З вітальним словом до учасників звернулася Валентина Ярощук, директорка Рівненської ОУНБ, голова секції УБА «Бібліотека - на допомогу особам з інвалідністю та людям похилого віку», голова Громадської організації «Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації», Заслужена працівниця культури України, кандидатка історичних наук.

Своїм досвідом та знаннями ділилися провідні експертки: Наталя Марченко, кандидатка історичних наук, старша наукова співробітниця Інституту біографічних досліджень Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського, авторка і модераторка ресурсу КЛЮЧ Національної бібліотеки України для дітей. Доповідачка висвітлила тему «Інклюзивна проблематика у новітніх українських виданнях для дітей і юнацтва». Альона Тичініна, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри зарубіжної літератури та теорії літератури Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича висвітлила проблему «Вивчення інклюзивної літератури у закладах вищої освіти (на прикладі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича)».

Цікавою та практичною була доповідь Євгенії Пірог, письменниці та промоутерки читання, членкині Національної спілки письменників України, партнерки міжнародного руху «Маленькі вільні бібліотеки» (LFL), провідної бібліотекарки Рівненської обласної бібліотеки для дітей. Її темою була  «Інклюзивна література - лагідний простір формування толерантного сприйняття індивідуальних особливостей».

Модерувала подію Наталія Оксанич, членкиня секції УБА «Бібліотека - на допомогу особам з інвалідністю та людям похилого віку», завідувачка відділу соціокультурної діяльності Рівненської ОУНБ.

Cвітлини

Оновлено 21-10-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка