Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Сповідь» Мирослава Волощука



Фонд відділу економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнився новим автобіографічним виданням Мирослава Волощука «Сповідь перед минулим і сучасним поколінням. Життя на зрізі століття».

 

          «Непомітно минають роки. Прийшло нове покоління,

                             якому доведеться відновлювати землі, зруйновані

                             московською ордою, будувати в Україні нове життя...»

 

Мирослав Волощук

 

Для довідки: Мирослав Волощук - відомий вчений-ґрунтознавець, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік Української екологічної академії наук, лавреат Державної премії в галузі науки Республіки Молдова, завідувач кафедри агрохімії і ґрунтознавства Інституту природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. В його науковому доробку - близько 550 наукових публікацій, в тому числі 5 персональних і 6 колективних монографій, 3 авторських свідоцтва і патенти, 3 науково-популярні кінофільми, в яких він є автором літературних сценаріїв і консультантом. Надрукував 25 статей у міжнародних збірниках і монографіях.

Книга «Сповідь перед минулим і сучасним поколінням. Життя на зрізі століття» вийшла з нагоди 90-літнього ювілею вченого, 65 з яких він присвятив улюбленій праці. У ній автор розповів про свій життєвий та науковий шлях.

Видання знайомить читачів із бібліографією основних публікацій професора Волощука, а також з авторськими свідоцтвами, рекомендаціями, експрес-інформаціями, оглядами з питань ґрунтознавства, розташованими у хронологічному порядку.

Книжка щедро ілюстрована численними світлинами із сімейного архіву, фотографіями, які висвітлюють продуктивну професійну діяльність науковця.

Головним редактором даної праці є Євген Баран - доцент ПНУ ім. Василя Стефаника, заслужений працівник культури України, голова Івано-Франківської обласної організації НСПУ, відомий літературний критик.

Запрошуємо усіх зацікавлених до прочитання видання:

Волощук М. Сповідь перед минулим і сучасним поколінням. Життя на зрізі століття / Мирослав Волощук ; [відп. за випуск Євген Баран]. - Івано-Франківськ : Симфонія форте, 2023. - 152 с.

 

Оновлено 03-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка