Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«150 ВИПАДКІВ ЕКГ»



Відділ наукової медичної літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнився новим виданням – «150 випадків ЕКГ», в якому описано реальні клінічні ситуації з відповідними ЕКГ пацієнтів, які читач має розшифрувати і встановити діагноз.

Видання можна використовувати для набуття практичних навичок. Навіть у найскладніших ситуаціях початківець зможе точно описати ЕКГ з урахуванням базових принципів інтерпретації. 

Електрокардіографія здається складною для розуміння та засвоєння через різноманіття варіантів норми і велику кількість порушень серцевого ритму й функціонування провідної системи серця. Саме тому ця книга стане незамінною для тих, хто хоче опанувати методику реєстрації ЕКГ. У посібнику висвітлено основні принципи діагностики серцево-судинних захворювань і деяких позасерцевих патологічних станів. Описано найважливіші порушення серцевого ритму й провідності, ЕКГ-патерни конкретних захворювань серця і порушень водно-електролітного балансу. Подано 150 прикладів ЕКГ. До кожного з них додається стисла інформація про пацієнта, його скарги, дані анамнезу і фізикального обстеження.

Посібник має дві частини.

Частина 1 «ЕКГ у повсякденній практиці» містить ЕКГ, які часто спостерігаються у практичній діяльності лікарів.

У частині 2 «Складні ЕКГ» наведено ЕКГ, які потребують певних навичок для їх розшифрування і рідше трапляються у клінічній практиці. Структура книги полегшує засвоєння методу ЕКГ: спочатку пропонуються електрокардіограми пацієнта з інформацією про нього, читач може уважно їх розглянути, виявити ознаки патології, сформулювати висновок і визначити тактику ведення пацієнта, а після цього перевірити свої міркування, порівнюючи їх з наведеними в посібнику.

Цей посібник має багато переваг. Він успішно розвіює міфи про базові практичні навички.

Для довідки.

Науковий редактор перекладу видання Нестор Середюк - доктор медичних наук, професор Івано-Франківського національного медичного університету, заслужений діяч наук і техніки України, академік АНТКУ, член A.S.H. (Американського товариства з гіпертонії), член ESC (Європейського товариства кардіологів).

Запрошуємо студентів, лікарів-інтернів, лікарів загальної практики та сімейної медицини, терапевтів, лікарів функціональної діагностики, кардіологів, а також медичних сестер до відділу наукової медичної літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для ознайомлення з новим виданням.

150 випадків ЕКГ = 150 ECG Cases : [посібник] / Cases Джон Хемптон, Девід Едлем, Джоанна Хемптон ; наук. ред. пер. Нестор Середюк. - Пер. 5-го англ. вид. - Київ : Медицина, 2020. - 343 с. 

 

Оновлено 03-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка