Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн тренінг з цифрової освіти для координаторів Хабів: підвищення кваліфікації та відкриття нових можливостей



07 червня 2024 року в регіональному тренінговому центрі (РТЦ) Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка, як Хабі цифрової освіти, завершилося навчання групи 1 – онлайн тренінг для координаторів Хабів Івано-Франківської області. 24 бібліотекарі успішно пройшли навчання й отримали електронні сертифікати. Проводили заходи тренерки РТЦ Л. Жирик, М. Цюпа та М. Ілюк. Консультантка – Вікторія Польова, адміністративна координаторка УБА.

Координатори Хабів цифрової освіти на базі ІФОУНБ ім. І. Франка пройшли навчання у межах проєкту Української бібліотечної асоціації «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках - Хабах цифрової освіти». Проєкт реалізує ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що реалізується за фінансування Швеції, та у співпраці із Міністерством цифрової трансформації.

Ініціатива впроваджується в усіх областях України у два етапи. Спершу організовують навчання для координаторів Хабів цифрової освіти області. А ті, своєю чергою, проведуть заняття із цифрової грамотності та нададуть консультації для відвідувачів бібліотек.

Головною метою онлайн тренінгів з цифрової освіти є підвищення рівня цифрової грамотності бібліотекарів, що дозволить їм ефективніше використовувати сучасні технології у своїй роботі та в наданні якісних послуг своїм відвідувачам. У програмі курсу навчання відбулося опанування нових цифрових інструментів, ознайомлення з різноманітними програмами, платформами та додатками, які можуть бути корисними в бібліотечній справі.

Одним з питань було підвищення рівня кібербезпеки: навчання основам кібербезпеки для захисту інформації та даних користувачів.

Говорили про розвиток навичок онлайн-комунікації: вдосконалення навичок спілкування та надання консультацій онлайн. Навчилися створювати та управляти цифровими ресурсами: ознайомлення з методами створення, організації та поширення цифрових бібліотечних ресурсів.

Онлайн тренінги складаються з кількох модулів, кожен з яких присвячений окремій темі.

Cвітлини

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка