Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«ОСНОВИ ЕКГ»



Фонд відділу наукової медичної літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнився новим виданням –«Основи ЕКГ = The ECG Made Easy».

У посібнику «Основи ЕКГ» висвітлено принципи застосування ЕКГ для діагностики захворювань серцево-судинної системи. Видання може використовуватися як вступна частина до вивчення ЕКГ для тих, хто лише починає ознайомлюватися з цим методом діагностики. На прикладі ЕКГ реальних пацієнтів, записаних у 12 відведеннях, показано найпоширеніші порушення серцевого ритму й провідності та зміни, що виникають при різних захворюваннях серця. Однак базові вимоги залишаються незмінними: ЕКГ слід інтерпретувати з урахуванням скарг, анамнезу й результатів інших фізикальних досліджень. Видання складається з чотирьох частин. Перша частина - початковий етап ознайомлення з ЕКГ як методом діагностики. З мінімальним використанням теорії та максимальним обсягом практичного матеріалу описано найважливіші правила застосування ЕКГ у клінічній практиці. У другій частині наведено теоретичні основи запису ЕКГ з метою підготувати читачів до базової інтерпретації 12 відведень. Третю частину присвячено клінічному осмисленню ЕКГ пацієнтів із болем у грудях, задишкою, пришвидшеним серцебиттям й епізодами непритомності в анамнезі, а також розумінню варіантів ЕКГ, які реєструють у здорових осіб. Метою четвертої частини є перевірка і контроль знань, які читач мав змогу здобути в попередніх розділах, переконавшись у тому, що ЕКГ справді легко зрозуміти.

Даний посібник - це просто знахідка для тисяч лікарів-практиків і хірургів, які ніколи не опановували ЕКГ, але завжди відчували, що це варто було б зробити. Книга прагне запевнити вас, що у разі дотримання систематичного підходу до інтерпретації можна досягнути успіху.

Для більш глибшого ознайомлення з презентованим виданням запрошуємо всіх студентів, лікарів-інтернів, лікарів загальної практики, кардіологів, лікарів функціональної діагностики, терапевтів, ревматологів, а також усіх лікарів, які мають бажання професійно вивчати основи електрокардіографії до відділу наукової медичної літератури Івано-Франківської універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Хемптон, Дж. Основи ЕКГ = The ECG Made Easy / The ECG Made Easy Джон Хемптон, Джоанна Хемптон ; наук. ред. пер. Нестор Середюк. - Пер. 9-го англ. вид. - Київ : Медицина, 2020. - 232 с.

 

Оновлено 03-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка