Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Бібліотекарі Івано-Франківщини навчаються цифровій грамотності



Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім.І.Франка є хабом цифрової освіти. З 13 по 17 травня 2024 року в регіональному тренінговому центрі продовжуються курси навчання цифрової грамотності для бібліотечних працівників територіальних громад Івано-Франківщини, організовані за сприяння науково-методичного відділу та відділу соціокультурної проєктної діяльності книгозбірні.

Впродовж цього тижня навчальні курси проходили початківців, проводила їх  бібліотекарка 1 категорії Тетяна Ерстенюк - тренерка Хабу цифрової освіти Івано-Франківської обласної книгозбірні.

У навчанні взяли участь представники бібліотечної спільноти Лисецької, Ямницької, Дзвиняцької,  Надвірнянської, Ланчинської, Солотвинської, Зеленської, Дубовецької, Підгайчиківської, Вигодської, Бурштинської, Городенківської, Коршівської, Матеївецької, Більшівцівської, Гвіздецької, Старобогородчанської, Олешанської, Новицької та Угринівської територіальних громад.

У програмі курсу бібліотекарі мають можливість навчитися більш досконало користуватися персональними комп'ютерами (користування мережею Інтернет, офісними програмами, відеозв'язком за допомогою Skype та Zoom, робити записи на змінні носії); розміщувати дописи в Інтернеті із застосуванням зображень, реєструватися в соціальних мережах, створювати електронну скриньку, електронний підпис.

Учасники навчилися встановлювати мобільні додатки, здійснювати покупки через інтернет, замовляти квитки на потяг, автобус, концерт,  проводити  оплату комунальних послуг онлайн.

Надзвичайно цікавими були заняття, на яких бібліотечні працівники освоювали  використання штучного інтелекту - галузі інформатики, яка займається розробкою інтелектуальних машин, здатних виконувати завдання, які зазвичай потребують людського інтелекту.

Також отримали навики, як завантажувати відеоролики з ютубу, аудіофайли на свої ґаджети і не тільки, працювати в CANVA та створювати власні короткі відеоролики.

По закінченню навчання директорка бібліотеки Людмила Бабій вручає учасникам сертифікати випускника навчального курсу цифрової грамотності.

Івано-Франківська обласна книгозбірня надає можливість всім бажаючим бібліотекарям покращити навички роботи з необхідними програмами та Інтернетом, що допоможе краще та якісніше обслуговувати читачів.

Світлини

 

 

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка