Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Історичний хронограф «Славетні імена в історії міста»



16 травня 2024 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка в рамках проєкту "Історичний хронограф" відбувся пізнавальний екскурс "Славетні імена в історії міста", який провів відомий український історик, академік, доктор політичних наук, професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Іван Монолатій.

Мета краєзнавчого проєкту «Історичний хронограф» - розкриття сторінок історії рідного краю, популяризація знань про видатних земляків, важливі події Прикарпаття, виховання патріотизму, національної самосвідомості, поваги до історичної пам'яті та національної культурної спадщини нашого народу.

Привітала сьогоднішніх гостей - учнів 8-В класу ліцею ім. В. Чорновола завідувачка відділу краєзнавчої літератури Світлана Джоголик, яка розповіла про документно-інформаційні ресурси найбільшої книгозбірні Івано-Франківщини та зробила особливий акцент на краєзнавчу літературу, зокрема на книги про наше рідне місто Івано-Франківськ, яке нещодавно святкувало 362-річницю від часу заснування.

Надзвичайно інформативною, цікавою, пізнавальною і захопливою була розповідь академіка Івана Сергійовича Монолатія про відомих історичних постатей, міську Ратушу, фортечну галерею «Бастіон», герби Івано-Франківська та давні вулиці, які є ровесниками нашого міста. За допомогою альбому ексклюзивних поштівок з колеції Зеновія Жеребецького присутні перегорнули минувшину Станиславова, переглядаючи реальні чорно-білі й кольорові образи міста, зроблені понад 100 років назад.

Особливу увагу Іван Монолатій звернув на книжкову виставку «З любов'ю до рідного міста», де представлено серію книг «Моє місто», автором ідеї, упорядником та науковим редактором частини  якої він є.

Присутні активно долучалися до розмови, відповідаючи на запитання модератора та сміливо задавали свої запитання. А найактивніші отримали в дарунок цінні книги про наше місто.

Приємно, що учні мали змогу почути шлях до вибору професії відомого українського історика Івана Монолатія, багато рекомендацій щодо важливості і необхідності читання різногалузевої літератури задля перспективного майбутнього.

Щиро дякуємо Іванові Монолатію, який любʼязно відгукнувся на пропозицію бібліотечних фахівчинь і не просто поділився неймовірними фактами з історії давнього Станіславова, а ще й урізноманітнив їх цікавими вікторинами, книжковими подарунками та «солодкими» сюрпризами.

Дякуємо класному керівнику Галині Голинській, яка прищеплює любов до історії, книги, бібліотеки!

Світлини

 

 

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка