Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Запрошуємо на книжкову виставку «ПРОФЕСІЯ – МИЛОСЕРДЯ»



17 травня 2024 року у відділі наукової медичної літератури Івано-Франківської обласної наукової бібліотеки ім. І. Франка діє книжкова виставка-присвята «Професія – милосердя», приурочена до Міжнародного дня медичної сестри.

Медсестри - найнадійніші союзники лікаря. Вони доглядають за пацієнтами, підтримують їх емоційне та фізичне здоров'я. Медсестри часто є учасниками програм, спрямованих на поліпшення якості життя населення.

Свято відзначається на честь дня народження Флоренс Найтінгейл, яка вважається засновницею сучасної медсестринської професії. Жінка народилася у Флоренції і працювала медсестрою під час Кримської війни. Тоді вона отримала прізвисько «Жінка з лампою», оскільки саме вночі під світлом лампи лікувала рани пораненим солдатам. У 1959 році Флоренс Найтінгейл опублікувала перший в історії посібник з медсестринства «Нотатки про догляд». У своїй книзі вона не тільки розповіла про методи догляду за хворими, а й узагальнила статистичні дані у сестринській справі.

На даний час для допомоги медичним сестрам видано багато посібників, довідкових та періодичних видань.

Завітавши у відділ наукової медичної літератури Івано-Франківської обласної наукової бібліотеки ім. І. Франка, за адресою вул. Гетьмана Мазепи,101, ви матимете змогу ознайомитися з основами медсестринської справи, з медсестринством в різних галузях медицини та іншими тематичними виданнями.

 

 

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка