Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Музейне коло України»



Відеомандрівка «Музейне коло України» створена фахівцями відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка до Міжнародного дня музеїв.

Щорічно, 18 травня, музейні працівники світу відзначають своє професійне свято - Міжнародний день музеїв.

Музеї - це ті місця, де можна зустрітися з минулим, побачити сьогодення та зазирнути в майбутнє. Саме тут ми знайомимося із важливими історичними подіями і постатями, дізнаємося більше про свій край, свій народ, пізнаємо важливі сторінки історії.

Міжнародний день музеїв з'явився в календарі 1977 року на черговому засіданні Міжнародної ради музеїв, а з 1978 року став відзначатися більш ніж в 150 країнах.

Кожна держава має свої культурні корені, зібрані в музеях і виставкових залах, які дозволяють всім охочим долучитися до світу прекрасного і вдихнути на повні груди повітря, просочене духом часу. Україна володіє безцінними музейними колекціями - археологічними, історичними й художніми. Для України цей день виходить далеко за межі професійного свята й має загальнонаціональне значення, адже здатність зберігати та збільшувати свою культурну спадщину свідчить про зрілість і духовний розвиток нації. У цей день музеї відчиняють свої двері для усіх бажаючих безкоштовно подивитися експозиції, послухати тематичні екскурсії чи лекції.          

З нагоди Міжнародного дня музеїв обласна бібліотека імені Івана Франка запрошує відвідати книжково-ілюстративну виставку «Музейне коло України», розгорнуту фахівцями відділу літератури з питань мистецтва, яка знайомить із музейною спадщиною України.

При створенні відеопрезентації використано матеріали з мережі Інтернет.


 

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка