Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Серце Матері благословенне



10 травня 2024 року у відділі абонементу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відкривається книжкова експозиція-шана «Серце матері благословенне» на відзначення Дня Матері, який символізує вічну прихильність до материнської величі, що передається з покоління в покоління, бо для кожної дитини її мати – найважливіша людина.

Відзначення Дня матері припадає на другу неділю травня, який вважають місяцем Пречистої Діви Марії, тому це свято дає змогу вірянам звернутися до Божої Матері за заступництвом і допомогою, а також висловити подяку за безкорисливу любов матерів.

Тож чільне місце на бібліотечній експозиції займають видання з духовно-пізнавальними роздумами, що прославляють Марію, Матір Ісуса як еталон любови, чистоти, смирення, доброти і материнства... Серед них: «Галицька Чудотворна ікона Матері Божої з Крилоса» Ганни Жолоб, «Паломницька Святиня Матері Божої в Зарваниці» о. д-ра Петра-Дмитра Квича, «Митрополит Андрей Шептицький - дітям і батькам» Оксани Сапеляк.

А ще - проникливі поетичні звертання до рідної матінки, починаючи Шевченковим «У нашім раю на землі...», Франковим «Матінко моя ріднесенька!», Симоненковим «Матері», - і до «Молитви за рідну маму» від Юрія Шкрумеляка, «Маминого літа» від Лесі Шмигельської, «Мамо. Крапко у світлі» від Ярослава Довгана, «Материнська любов» від Оксани Кузів, «Послухай, мамо» від Романа Вірастюка та «...мамо пришийте мені крила» від Василя Карп'юка.

Тож просимо віддати данину шани всім українським Матерям, завітавши до відділу абонементу ОУНБ ім. І. Франка, де відкрита бібліотечна екпозиція «Серце матері благословенне».

 

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка