Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Івано-Франківськ: першовитоки і сьогодення



У теплі травневі дні святкує свій день народження наше славне місто Івано-Франківськ. З цієї нагоди 7 травня 2024 р. у відділі краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнуто книжкову виставку «Івано-Франківськ: першовитоки і сьогодення».

Місто Івано-Франківськ - це край туризму, мистецтва та гостинних людей. Обличчя міста змінювалось зі століття в століття, але його історичний центр зберіг дотепер своє давнє планування й забудову. Саме тут, біля загадкової ратуші, час наче зупинився, заворожений красою та вічною музикою дзвонів величних церков та соборів, кованих скульптур і фестивалів, світлої життєрадісності й величі споруд, які по-особливому приваблюють.

Про давню велич міста свідчать унікальні пам'ятки історії і архітектури. З його минулим пов'язані імена відомих діячів культури та мистецтва. Протягом січня-травня 1919 року Станиславів був столицею Західно-Української Народної Республіки. В цей час тут побували провідники української політичної еліти:  М. Грушевський, В. Винниченко, С. Петлюра.

У 1962 році, коли святкували 300-річчя з часу заснування міста, воно було перейменоване на Івано-Франківськ на честь видатного українського письменника, поета, політичного та громадського діяча Івана Франка.

Наше місто змінюється крок за кроком, розвивається не просто для життя, а створюється таке, в якому хочеться жити, приїжджати і залишатися назавжди.

Сьогоднішній Івано-Франківськ - це тилове місто з великим промислово-економічним і науковим потенціалом, широкими можливостями для розвитку як внутрішніх міжрегіональних, так і зовнішніх міжнародних зв'язків.

В Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка у відділі краєзнавчої літератури є чимало цікавих видань, які досліджують різні аспекти життєдіяльності обласного центру, розповідають про його визначні пам'ятки, історію, людей та сьогодення.

До уваги відвідувачів розгорнута виставка «Івано-Франківськ: першовитоки і сьогодення», де представлені книги Володимира Грабовецького, Петра Арсенича, Богдана Гавриліва, Володимира Шпільчака, Михайла Головатого, Івана Бондарева, Романа Діди, Василя Бабія та багатьох інших авторів, а також видання серії «Моє місто», яке друкує видавництво «Лілея НВ» Василя Іваночка.

Гостинно запрошуємо усіх охочих поглибити або відкрити для себе сторінки історії міста Івано-Франківська та пізнати його героїв, які впродовж 362 років творили успішне майбутнє нашого патріотичного міста, ознайомившись із тематичною книжковою виставкою з фондів ІФОУНБ ім. І. Франка.

 

Оновлено 19-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка