Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Українська Великодня кухня – неповторна, унікальна, самобутня



Напередодні свята Воскресіння Господнього 2 травня 2024 р. у відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнута книжкова виставка-порада «Українська Великодня кухня – неповторна, унікальна, самобутня».

Одним із найвеличніших і найочікуваніших християнських свят для кожного українця є Великдень, що символізує перемогу світла над темрявою, добра над злом і життя над смертю.

Цьогоріч українці знову святкуватимуть Великдень, продовжуючи давати відсіч ворогу та боронячи нашу країну на полі бою. Хтось зустріне свято не в своїй рідній домівці та родинному колі, а в окопах на передовій, у холодних підвалах під звуки вибухів, у чужих країнах.

Світле свято Воскресіння збирає за столом усю сім᾽ю, а тому кожна господиня прагне пригостити своїх рідних чимсь смачненьким і унікальним.

У передсвяткові дні запрошуємо всіх бажаючих завітати у відділ економіко-виробничої літератури ІФОУНБ ім. І. Франка щоб переглянути виставку-пораду «Українська Великодня кухня - неповторна, унікальна, самобутня». На ній представлені праці Кравецької Л. «Святкові страви Західної України», Зелинської-Джонсон Я. «Спадщина чотирьох господинь. Спогади про те, як готувати в українському домі», Караваєвої Л. «Рецепти Галицької кухні», Плесконоса А. «Національна кулінарна спадщина України», видання «Великодні страви», «Українська кухня», «Рецепти щасливої кухні» та ін., а також періодичні видання «Добра кухня», «Дім, сад, город», «Смачно!».

У запропонованих виданнях містяться різноманітні рецепти смачної паски, великоднього печива, оригінальних страв, а також декорацій для святкового столу.

Нехай світле свято Воскресіння Господнього подарує кожній родині мир і спокій, а Україні - Перемогу над ворогом.

 

Христос Воскрес!

Воістину Воскрес!

 

Оновлено 18-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка