Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Поезія Ліни Костенко німецькою мовою звучить в обласній книгозбірні



30 квітня 2024 року у відділі літератури іноземними мовами Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулася перекладацька студія для студентів-першокурсників освітніх програм «Філологія. Німецька мова і література» та «Середня освіта. Німецька мова і література» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Здобувачі освіти під керівництвом викладачок німецької мови Олени Павлишинець, Богдани Петришак та студентки-магістранки Вікторії Тимків представили літературну композицію з творів Ліни Костенко українською мовою та презентували власні спроби перекладів лірики української поетеси.

Мистецький талант будь-кого з поетів різних епох полягає в тому, щоб промовити до сучасників знайомим, але ніби вперше вимовленим, неповторним словом, обезсмертити душу загадковим дотиком. Зробити слово відкриттям серед мільйонів слів і людей - це нелегка праця і велика відповідальність перед майбутнім.

У сучасній українській поезії це вдалося здійснити Ліні Костенко, творчість якої стала поетичним осмисленням буття людської душі, незалежно від того, в якому часовому просторі і фізичному втіленні вона існувала колись чи існує нині. Маючи воістину Божий дар слова, Ліна Василівна є ще й лицарем честі, взірцем громадянської мужності. Таким поетом може пишатися будь-який народ світу, бо він є спадкоємцем кращих традицій не лише своєї нації, а й усього людства.

Учасники заходу продемонстрували, як звучить проникливе слово нашої поетеси німецькою мовою.

Світлини

Оновлено 16-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка