Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Хай линуть звуки благовісні!»



02 травня 2024 року, з нагоди наближення Світлого Христового Воскресіння, у відділі абонементу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відкрита святкова експозиція-інсталяція «Хай линуть звуки благовісні!».

         «Христос Воскрес» заспівали,

         Та всі, мов діти, заридали,

         Аж плач той церквою потряс...

         Так бачилось, що вік ми ждали,

         Аж дотерпілись, достраждали,

         Що він воскрес - посеред нас.

                                  І. Франко

З кожним прийдешнім днем ми з нетерпінням очікуємо одного з найбільших свят - Світлого Христового Воскресіння, яке припадає цього року на 5 травня.

Світлий Великдень - це найважливіше, найголовніше свято усіх християн. «Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» - чуємо ми в цей день. І часто не задумуємося, яка глибока суть закладена в цих словах, в цьому величному святі. А це - перемога життя над смертю, світла над темрявою, правди над брехнею.

Українці свято бережуть свої національні традиції, уявлення про весняне пробудження, про невмирущість вічно живого духу нашого народу.

А який Великдень без кошика зі свяченим! А ще писанки, вишитий одяг, прикраси для хати - все це творить неповторний дух Празника празників.

На книжковій експозиції «Хай линуть звуки благовісні» представлені видання, які висвітлюють особливість Великодніх свят, їх традицій, звичаїв, зокрема: «Світло з неба» Я. Гояна, «Золота пасха» В.Багірової, «Символи українства» А. Багнюка, «Звичаї нашого народу» О. Воропая, «Шуткова неділя» Л. Василечко та інші. А також багата колекція ілюстрацій, картин, статей з періодичних видань, яка розкриває технологію виготовлення писанок, крашанок.

Запрошуємо завітати у відділ абонементу ІФОУНБ ім. І. Франка ознайомитися з творами , які передають дух свята, настрій та його значення.

Вітаємо всіх читачів з настанням Великодніх Свят.

Христос Воскрес!

Воістину Воскрес!

 

Оновлено 16-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка