Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Просвітницький захід у рамках діяльності клубу української мови для ВПО



23 квітня 2024 року в рамках відзначення Всесвітнього дня книги і авторського права у відділі соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбувся просвітницький захід «Книга – усвідомлення культурних традицій, обмін ідеями за межами людського простору та часу, найпотужніша сила викорінення бідності та мирного будівництва: виконуючи глобальні цілі сталого розвитку». Учасниками заходу були внутрішньо переміщені особи, які є постійними читачами обласної книгозбірні й активними відвідувачами розмовного клубу української мови. Модерує засідання клубу філологиня, волонтерка Любов Процюк.

На засіданні клубу велася дискусія з модераторкою та один з одним, яка дозволила гостям насолодитися атмосферою книжкового світу.

А ще ми знову говорили про наше розуміння та вивчення української мови та культури. Саме тому на цьому засіданні ми зосередилися на творчості видатного українського письменника та поета Олександра Олеся.

Олександр Олесь - це не лише великий літератор, а й поет, художник та громадський діяч. Він увібрав у свої твори душу українського народу, його трагічну долю та радості, його багатство та глибину. Своїм письменницьким талантом він допоміг українцям зберегти свою ідентичність та культурну спадщину, навіть у найважчі часи.

На засіданні учасники клубу прочитали вірші Олеся, обговорили їхню тематику, символіку та важливість для української літератури. Крім того, пані Любов розповіла про життєвий шлях та внесок Олександра Олеся у розвиток української культури і мистецтва.

Кожен мав можливість поділитися своїми думками та враженнями про родь книги в житті людини, про творчість Олександра Олеся, а також про те, як його твори відображають сучасну дійсність та чи зберігають актуальність для нашого сьогодення.

Наші зустрічі відбуваються щовівторка о 15 год. за адресою: вул. Незалежності, 46 (приміщення Арени-центру, 1-ий поверх, бібліотека).

Cвітлини

Оновлено 30-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка