Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Мандрівка сучасною українською літературою



22 квітня 2024 року у відділі абонементу Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося представлення книжкової експозиції «Мандрівка сучасною українською літературою» в рамках проєкту «#коло літературне: книжкові представлення».

Цей захід присвячений Всесвітньому дню книги та авторського права.

Всесвітній день книги та авторського права відзначається у 190 країнах щорічно 23 квітня, починаючи з 1996 року.  Зважаючи на те, що «в історичному розумінні книга є найбільш потужним фактором поширення знання і найбільш надійним засобом його збереження», це свято покликане акцентувати увагу на фундаментальній важливості книжки та її незамінності в інформаційному суспільстві.

«Книги - морська глибина,

Хто в них пірне аж до дна,

Той, хоч і труду мав досить,

                                                             Дивнії перли виносить»

                                                                                                  Іван Франко

 

Книга на сучасному етапі розвитку цивілізації залишається одним з найефективніших інструментів передачі інформації з усіх сфер людської діяльності. Писемність завжди була головним чинником у культурі кожного народу, відігравала провідну роль у його духовному розвитку, тісно поєднувала покоління. Книги покликані служити людям, а краса і мудрість, відтворена у друкованих рядках, неодмінно має стати на заваді жорстокості, несправедливості й насиллю, врятувати наш неповторний світ.

Всесвітній день книги і авторського права можна назвати одним з інструментів культурного збагачення людства, і одна з головних його цілей - це промоція читання і книговидання, привернення уваги до культури писемного слова, а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності.

Своїм святом цей день вважають автори, видавці, вчителі, бібліотекарі та всі, хто причетний до книжкової справи.   

Книжкова експозиція знайомить користувачів із різноманітними виданнями українських  та зарубіжних письменників. Серед них твори Валерія Шевчука, Володимира Яворівського, Марії Матіос, Люби-Параскевії Стринадюк, Любко Дереша, Оксани Забужко, Марії Дзюби, Андрія Кокотюхи, Ольги Слоньовської, Ірен Роздобудько, Марії Мицьо та багатьох інших сучасних авторів, які не втрачають своєї популярності.

Користувачам запропоновано підбірку книжок про російсько-українську війну, які обпікають вогнем, допомагають віднайти себе, переосмислити свою роль у суспільстві. Ця болюча тема проходить через твори талановитих авторів: Євген Положій «Фінальний епізод», Влад Якушев «Мобілізяки», Віталій Запека «Бабах на всю голову», Богдан Смоляк «Моя найбільша війна», Євген Стеблівський «Лють», Валерій Пузик «Три медалі», Оксана Манів «Справжня війна очима матері», Євгенія Подобна «Її війна» та інші.

Щиро вітаємо із Всесвітнім днем книги і авторського права усіх, хто шанує й розвиває друковане слово! І запрошуємо у відділ абонементу на перегляд виставки.

 

Світлини

Оновлено 30-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка