Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Книга – пам'ять поколінь



Таку назву носить святочна виставка української книги, приурочена до Всесвітнього дня книги і авторського права, котра з 19 квітня 2024 року діє у відділі загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

23 квітня світ відзначає Всесвітній день книги та авторського права - свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів і всіх-всіх, хто часом залишається «за лаштунками» книговидання.

Всесвітній день книги та авторського права відзначають щорічно, починаючи з 1996 року. Зважаючи на те, що «в історичному розумінні книга є найбільш потужним фактором поширення знання і найбільш надійним засобом його збереження», День книги покликаний наголосити на фундаментальній важливості книжки та її незамінності в інформаційному суспільстві. Одна з головних його цілей - промоція читання і книговидання, привернення уваги до культури писемного слова, а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності.

Книга - це незамінний носій інформації та найбільший винахід людства. Сьогодні, коли без Інтернету та цифрових технологій важко уявити собі життя та роботу, здається, що книга відступає на другий план. Але це зовсім не так. Вона була і залишається незамінним супутником людини, її мовчазним радником, всезнаючим помічником, невичерпним джерелом мудрості. Тож, шануймо, бережімо, читаймо книги, бо у них розум, знання, мудрість людства, які створювалися впродовж тисячоліть.

Зануритися у книжковий світ та принести неабияку радість читачеві допоможуть книжки, представлені на нашій виставці, а саме: «Незалежні», «Симфонія пекторалі», «Славна козацька епоха в історії України», «Україна. Все, що робить нас українцями», «Україна. Пам'ять боротьби», Геник С. «Велетні українського духу та чину», О. Деркачова «Сповідь на вервиці», Я. Калакура «Ментальний вимір української цивілізації», Г. Касьянов «Незгодні: українська інтелігенція в русі опору 1969-1980-х років», М. Колодзінський «Воєнна доктрина українських націоналістів», Г. Лицур-Щадей «Вдома чекає Марко», Н. Мизак «Душі благають пам'яті», І. Стеф'юк «Місце сили», С. Семенюк «Визначні діячі українського походження», У. Скицька «Наші на карті світу», О. Тарасенко «Благословенне жіноче ім'я - Україна: жіночі портрети країни», Я. Ткачівський «...І серцем, й словом свічу на землі» та «Перлини для Музи», А. Третяк «Квітуча Україна», Д.І. Яворницький «Дніпрові пороги» та інші.

Щиро вітаємо всіх шанувальників друкованого слова із Всесвітнім днем книги і авторського права і запрошуємо переглянути цікаву книжково-ілюстративну виставку «Книга - пам'ять поколінь», презентовану у відділі загального читального залу ОУНБ ім. І. Франка.

          Чекаємо на зустріч з вами.

 

Оновлено 30-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка