Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Засідання клубу української мови: Василь Стус та Великодні традиції



16 квітня 2024 року у відділі соціокультурної проєктної діяльності Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбулося засідання клубу української мови для внутрішньо переміщених людей, яке було присвячене життю та творчості видатного українського поета Василя Стуса, а також вивченню великодніх традицій та звичаїв українців. Модератором події була Любов Процюк, викладачка ПНУ ім. В. Стефаника, волонтерка обласної книгозбірні.

Почали ми засідання з вивчення творчості Василя Стуса, який вважається одним з найвидатніших поетів XX століття. Учасники клубу обговорили життєвий шлях поета, його творчий шлях та вплив на українську літературу та культуру загалом. Учасники засідання прочитали вірші Стуса, обговорили їхню тематику та символіку, а також розглянули важливі аспекти його біографії.

Після цього ми перейшли до перегляду документальних відео про великодні традиції та звичаї українців. Відео пропонувало огляд традиційних обрядів, які пов'язані зі святкуванням Великодня в Україні, включаючи прикрашання писанок, весняні обряди, великодні страви та інші аспекти цього свята. Учасники клубу активно обговорювали подану інформацію та ділилися своїми власними досвідами святкування Великодня.

Засідання клубу було чудовою можливістю для учасників поглибити свої знання про українську літературу та культуру, а також для спілкування та обміну думками. Ми закінчили засідання з почуттям задоволення та натхнення, готові продовжувати вивчення української мови та культури.

Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до наших зустрічей і відкрити для себе багато цікавого і пізнавального про українську спадщину.

Щовівторка о 15 год. чекаємо вас за адресою: вул. Незалежності. 46 (приміщення Арени-центру, 1-ий поверх, бібліотека).

Оновлено 19-02-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка