Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Обласна бібліотека – простір дозвілля для дітей



11 квітня 2024 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулась бібліотечна подія «Заради дітей і майбутнього».

Бібліотечні фахівці вважають, що залучати до книги та читання потрібно з дитинства. Сьогодні книгозбірня є хабом для користувачів, адже окрім розмаїття книжкового фонду, доступного для читання, тут організовуються заходи для урізноманітнення дозвілля дітей, щоб найменші читачі вчилися і розвивалися саме в бібліотечному просторі поряд із книгою.

Цього дня обласну бібліотеку відвідали діти наших захисників та внутрішньо переміщені особи, які добре відчули на собі біль війни. Для них було організовано бібліотечну подію «Заради дітей і майбутнього», програма якої була насиченою і цікавою.

Розпочався захід таночком «Дуботанець» від колективу народного танцю «Карпатський віночок» міського центру дитячої та юнацької творчості (керівник - Тарас Гендзик). Майстерні танцюристи створили для гостей бібліотеки справжнє свято, наповнене радістю та посмішками.

Підтримати дітей радо відгукнулися спеціалісти проєкту «СпівДія заради Дітей». Ментори Аліна та Діана провели майстер- клас з розпису гіпсових фігур і кожен присутній, застосувати свою фантазію і креативність, створив свій унікальний виріб патріотичної тематики. Приємним сюрпризом для учасників майстерки стали подарунки від щедрих гостей.

Далі завідувачка відділу краєзнавчої літератури Світлана Джоголик провела гру-кросворд, яка дала можливість в ігровій формі краще пізнати бібліотеку і багато того, що з нею пов'язано. Приємно було почути правильні відповіді та відчути активність присутніх, в дарунок за що кожен отримав книгу.

Серед присутніх було багато юних книгоманів. Фахівці обласної книгозбірні підготували книжкову виставку «Всі ми родом з дитинства», яка була наповнена сучасними  книгами та новинками літератури, доступними для читання в бібліотеці, та провели книжковий гід по представленій літературі.

Приємно, що частина дітей відразу виявили бажання стати читача книгозбірні та директорка Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка радо подарувала можливість бажаючим зробити це безкоштовно.

Підтримка дітей є важливим елементом роботи бібліотечних фахівців, тому і надалі плануємо проводити такі активності для розвитку юних читачів.

Дякуємо спеціалістам проєкту «СпівДія заради Дітей» та керівнику народного танцю «Карпатський віночок» міського центру дитячої та юнацької творчості Тарасу Гендзику за те, що радо відгукнулись на ініціативу бібліотеки та допомогли створити справжнє свято для дітей.

Світлини

Оновлено 19-02-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка