Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Засідання клубу української мови для ВПО



02 квітня 2024 року в ІФОУНБ ім. І. Франка у відділі соціокультурної проєктної діяльності відбулося чергове засідання клубу розмовної української мови для внутрішньо переміщених людей.

Модерувала клубну зустріч Любов Процюк, філологиня, доцентка Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, волонтерка обласної книгозбірні.

Розпочали зустріч традиційно з тренування читання віршів. Працювали з поезією Миколи Вінграновського - українського письменника-шістдесятника, сценариста та поета, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, яку було підібрано модераторкою клубу.

Друга частина заняття була присвячена детальному обговоренню самостійно прочитаного історичного роману "Маруся Чурай" відомої української письменниці Ліни Костенко. Деталі, які описані у творі, відображають єдність характеру й слова, а увагу привертає вічна пам'ять та історія. Образ Марусі зливається з образом України, що сигналізує через століття: пам'ятайте нащадки свою славну історію, і лише тим будете сильні й знані у світі.

Активний учасник п. Микола підготував фотографії та інформацію про пам'ятник Марусі Чурай, який збудований в м.Полтава, де він подорожував з сім'єю.

А також прослухали пісні та переглянули відеоролики за романом, над яким працювали. До участі в практикуванні мови долучились нові учасники із Харкова, які з цікавістю включилися в дискусію.

Наші теплі розмови відбуваються за горнятком чаю з печивом та комфортною атмосферою в просторі бібліотеки.

Запрошуємо всіх, хто любить свою рідну мову і бажає вдосконалити її знання, до нашого клубу! Ми зустрічаємося щовівторка о 15 год. за адресою: вул. Незалежності, 46.

Світлини

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка