Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

День Європейських авторів



25 березня 2024 року Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка долучилася до масштабного проєкту – Дня Європейських авторів за сприяння Українського інституту книги.

Інститут здійснює інформаційний супровід Дня Європейських авторів в Україні, що є вкрай важливим у контексті євроатлантичної інтеграції нашої держави та повноцінного входження українських інституцій до культурного та літературного простору Європи. 

День Європейських авторів вже другий рік поспіль відбувається з ініціативи Європейської комісії з метою підсилення інтересу до читання та відкриття всього багатства європейської літератури. Цю літературну подію відзначають у 40 країнах-учасницях програми «Креативна Європа», включно з Україною. Організатори Дня Європейських авторів закликають створювати найрізноманітніші бібліотечні події та заходи - семінари, виставки, дискусійні клуби, зустрічі з авторами.

Івано-Франківська обласна універсальнв наукова бібліотека ім. І. Франка спільно з кафедрою німецької філології ПНУ ім. В. Стефаника організували відеоконференцію з нашою краянкою Галиною Петросаняк - поетесою, перекладачкою, літературознавицею, яка тепер мешкає в Швейцарії.

Учасниками заходу стали викладачі кафедри німецької філології Галина Шацька, Світлана Липка та Наталія Ткачук зі своїми студентами.

Галина Петросаняк поділилася власним досвідом перекладацької діяльності, представила основні правила, якими повинен керуватися у своїй роботі перекладач. Впродовж спілкування філологи мали змогу подискутувати про сучасні тенденції розвитку європейського літературного процесу.

У практичній частині семінару присутні мали змогу здійснити власні спроби перекладів віршів Гайнца Ергардта та Райнера Кунце та спільно проаналізувати їх.

Викладачі та студенти відзначили надзвичайну актуальність цієї зустрічі для професійного зростання майбутніх спеціалістів-германістів.

Щиро дякуємо Галині Петросаняк та викладачкам кафедри німецької філології ПНУ ім. В. Стефаника за активну участь.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка