Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Стежки ліричні незвідані… (поетична мандрівка в обласній бібліотеці)



21 березня 2024 року до Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка завітали студенти філологічного факультету Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника аби поринути у загадковий світ поетичного слова.

З нагоди Всесвітнього дня поезії та в рамках Національного тижня поетичних читань, який ініціював Український інститут книги, відділ краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І Франка провів творчу зустріч із талановитою молоддю нашого краю.

Основною метою творчого заходу була, безумовно, поезія. Однак студенти з охотою помандрували ключовими структурними підрозділами обласної книгозбірні, у кожному з яких знайшли щось особливе та пізнавальне для власного досвіду: із цікавістю розглядали найновіші видання, із захопленням поринули в історію рідного краю, з неймовірною пильністю вивчали експоновані картини та із задоволенням ознайомлювалися із тематичними книжковими експозиціями.

Своєрідною родзинкою заходу стали експериментальні читання поетичних рядків з пам'яті. Хтось декламував свою улюблену лірику, хтось читав поезію у прозі, а сміливі - читали власні поетичні строфи, спонукою до яких стала війна, втрати, біль та розчарування. Але попри все, палітру ностальгійного настрою розбавляли цікаві запитання, доречні коментарі та ремарки.

Фахівчині відділу краєзнавчої літератури запропонували студенткам поринути у символічну відеомандрівку, продемонструвавши поетичний ролик «Коли серце - на поклику душі», а також заохотили взяти участь у ліричній вікторині «Декілька слів про любов», візуалізувавши найяскравіші віршовані рядки наших прикарпатських авторів.

Пильне зацікавлення серед молоді викликала тематична сторінка у соціальній мережі Фейсбук «Краєзнавча платформа», на якій популяризуються найновіші краєзнавчі видання.

Поетичний день завершився піднесено: окрилені та захоплені студенти побігли до книжкових полиць нашої бібліотеки обирати свою поетичну збірку для читання. А Ваша книжка віршів ще й досі чекає на Вас!

Cвітлини

 

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка