Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творча зустріч з актором Іваном Бліндаром



20 березня 2024 року напередодні Міжнародного дня театру у відділі літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулася творча зустріч з актором театру і кіно Іваном Бліндаром.

У творчому доробку митця багато цікавих та нестандартних ролей, однак межі його творчої натури прагнули обширу і він спробував себе як актор кіно.

Представила присутнім популярного і талановитого актора доцентка кафедри сценічного мистецтва і хореографії ННІМ ПНУ ім. В. Стефаника Оксана Федорків, яка була модератором мистецької події. Пані Оксана в своєму виступі зауважила, що ця зустріч як мандрівка ролями Івана Бліндара. Також відмітила, що обласна книгозбірня є мистецько-дискусійною платформою, де проходять заходи різноманітного формату і тематики.

Іван - це молодий і дуже талановитий актор Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, де на його рахунку вже понад 40 ролей.

Кінокар'єра актора розпочалась 2016 року з короткометражного фільму «Кров'янка». З того часу вже зіграв 5 кіноролей та має досвід зйомок у кліпі. Нині Іван Бліндар - нова зірка українського кінематографу, оскільки саме він зіграв Кузьму Скрябіна у фільмі «Я, Побєда і Берлін», прем'єра якого відбулася 14 березня 2024 року.

За словами самого актора, його персонаж - це людина з добрим серцем та загостреним почуттям справедливості, а таким і був Скрябін. Це звичайна людина з великими мріями, яка потрапила в складні умови, де потрібно вчитися виживати.

Івана Бліндара зустрів повний зал палких прихильників і шанувальників. Харизматична постать талановитого актора зуміла зібрати навколо себе аудиторію різного формату: від молодих і амбітних до зрілих і самодостатніх особистостей.

Присутні з увагою слухали ведучу заходу, яка цікаво розповіла про життєвий та творчий шлях актора, переглядали документальні відеоролики та уривки з фільму, у якому знімався Іван Бліндар.

Актор охоче відповідав на безліч цікавих, часом провокативних запитань, майстерно перетворювався на героїв своїх вистав, емоційно розповідав про історії із власного життя, поділився закуліссям зйомок популярного фільму «Я, Побєда і Берлін», говорив про труднощі, які спіткали команду в процесі закадрової роботи.

Після завершення насиченої та емоційної зустрічі усі охочі мали можливість отримати автограф актора, який розкрив цікавий світ свого ремесла та додав гостям заходу натхнення та віри в себе.

Гості мистецької події дістали надзвичайне задоволення від спілкування з Іваном Бліндаром, який переконаний, що для українського глядача, читача потрібно створювати позитивні враження від професійно створеного продукту, який несе добро, радість та віру в перемогу добра над злом. Окремим акцентом діалогу була допомога актора ЗСУ, його волонтерська робота. Іван відзначив, що ми всі маємо бути вдячні нашим хлопцям і дівчатам, які на передовій боронять нашу країну, і повинні допомагати їм, підтримувати їх.

Вдало доповнила творчу зустріч книжкова виставка з фондів відділу літератури з питань мистецтва «У світлі театральних вогнів», приурочена до Міжнародного дня театру.

Творча зустріч з актором та перегляд відеоряду запам'ятаються присутнім надовго.

                                                       Біографічна довідка

Іван Володимирович Бліндар - український актор театру та кіно. Навчався на кафедрі сценічного мистецтва і хореографії ННІМ Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника.

З 2011 року - актор Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

За версією порталу «Главком», Іван Бліндар увійшов в топ-20 рейтингу найперспективніших нових кінозірок України, а за рейтингом «ДивоГляд» увійшов в топ-10 найсексуальніших українських акторів.

Світлини

https://www.youtube.com/watch?v=VWM7afmEoEo
Актор Драмтеатру Іван Бліндар має шанувальників серед молоді (ТРК «ВЕЖА»)
 
https://rai.ua/novyny/ya-pobieda-i-berlin-v-ivano-frankivsku-vidbulas-zustrich-z-ivanom-blindarem
В Івано-Франківській обласній бібліотеці відбулась творча зустріч з актором театру та кіно, виконавцем ролі Скрябіна у стрічці «Я, «Побєда» і Берлін» – Іваном Бліндарем (ТРК «РАІ»)

https://report.if.ua/socium/ivan-blindar-hochu-shchob-zirkovist-dopomogla-shvydshe-zakryvaty-zbory-na-zsu/
Іван Бліндар: «Хочу, щоб зірковість допомогла швидше закривати збори на ЗСУ» (Газета «Репортер»)

https://pravda.if.ua/populyarnist-cze-zmoga-shvydko-zakryvaty-zbory-na-zsu-frankivecz-ivan-blindar/
Популярність це змога швидко закривати збори на ЗСУ, – франківець Іван Бліндар (pravda.if.ua)

https://www.facebook.com/trk3studio/?locale=uk_UA

Йому лише 30, а він вже зіграв чотири десятки ролей: від найсмішнішої комедії до найглибшої драми. Мова йде про актора франківського драмтеатру - Івана Бліндара (3-я студія)

 

Оновлено 07-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка