Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Джон Гарт «Як Черчилль врятував цивілізацію: Епічна історія тринадцяти років, які ледь не знищили цивілізований світ»



У фонді відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка нове видання - книга Джона Гарта «Як Черчилль врятував цивілізацію: Епічна історія тринадцяти років, які ледь не знищили цивілізований світ».

Джон Гарт - широко відомий британський журналіст-розслідувач та історик - народився в Лондоні між двома світовими війнами. Він увібрав досвід та уроки Першої світової війни, пережив усі жахи Другої світової і сьогодні Його книжка «Як Черчилль врятував цивілізацію: Епічна історія тринадцяти років, які ледь не знищили цивілізований світ» глибоко зачіпає старі таємниці, пов'язані з причинами і перебігом Другої світової війни, і дає відповіді на питання, чому так стрімко впала Франція, чому британський уряд відкинув мирні пропозиції Гітлера і, нарешті, чому німецький народ дозволив Гітлеру отримати тотальну владу й контроль над життям та смертю своїх співвітчизників.

Але головна мета автора - якомога детальніше висвітлити діяльність видатного британського політичного й державного діяча Вінстона Черчилля в цей період, а також її наслідки - часом непередбачувані, але такі, що насправді мали глибокий сенс і вплив. Ця історія про те, як світ ледь не загинув у сорокових роках минулого століття, а також про неймовірні зусилля, які знадобилися, щоб утримати його на краю катастрофи. Автор подає діяльність Черчилля на тлі широкої панорами подій, від Норвегії до Африки, від Лондона до Сталінграда. Однак головне, що намагається осягнути він: які риси характеру, які національні особливості, які життєві обставини дали одній людині змогу зробити ті кроки, життєві та політичні, що виявилися шляхом до порятунку цивілізації від гіркої долі самовинищення і варварства?

Як зазначив сам Джон Гарт, «ця книжка написана, щоб згадати всіх тих, хто пожертвував своїм життям у двох світових війнах, і попередити читачів, що це може дуже легко трапитися знову, якщо ми не будемо постійно пильними до певних сигналів. Добра вдача навряд чи сприятиме нам без тверезого сприйняття світу. Найпростіше зробити це - вивчити уроки історії, щоб завжди бути напоготові ті часи, коли ваша свобода опиняється в небезпеці. Третя світова війна може розпочатися раптово, якщо ми не будемо готовими до неї».

Для більш глибшого ознайомлення з презентованим виданням запрошуємо всіх зацікавлених до відділу загального читального залу Івано-Франківської універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Чекаємо на зустріч з вами.

Гарт Дж. Як Черчилль врятував цивілізацію: Епічна історія тринадцяти років, які ледь не знищили цивілізований світ / Джон Гарт ; [гол. ред. А.А. Клімов ; пер. з англ. Я. Губарев]. - [Харків] : Фабула, [2023]. - 334, [1] с. : мапи.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка