Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Поезія – це голос душі



19 березня 2024 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка у відділі соціокультурної проєктної діяльності відбулося засідання клубу української розмовної мови, який діє для внутрішньо переміщених людей. Засідання клубу було приурочено до Національного тижня читання поезій, який ініціює Національний інститут книги.

Учасники клубу мали можливість обрати улюблені вірші та продекламувати їх на зустрічі. Це були твори Тараса Шевченка, Лесі Українки, відомих письменників, лауреатів літературних премій, а також читали власні поетичні твори.

Учасники події, а це переселенці з Маріуполя, Харкова, Луганська, мали можливість ознайомитися з творчістю відомих письменників та поділитися враженнями.

19 березня свій день народження святкує відома українська письменниця Ліна Костенка. Тому друга частина заняття була присвячена поезії Ліни Василівни, читали її твори та вивчали творчість, адже багато творів відомої поетеси читають відомі люди, Богдан Ступка, Наталя Сумська, Ніна Матвієнко, а також її вірші покладено на музику.

Для наших відвідувачів, за їхніми словами, ця інформація була новою, цікавою та корисною, адже це допомагає їм краще пізнати творчість відомих людей України.

Також ми розпочали детально працювати над історичним романом «Маруся Чурай», адже учасники вже давно хотіли ширше ознайомитися з творчістю Ліни Костенко.

Запрошуємо всіх бажаючих долучатись до Національного тижня поетичних читань та читати вірші улюблених письменників.

Читаймо та популяризуймо українське!

 

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка