Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Володимир Білінський «Герої України»



Пропонуємо Вашій увазі книгу відомого письменника Володимира Білінського «Герої України», яка нещодавно поповнила книжкові фонди відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. Видання підготовлене за сприяння державної установи «Український інститут книги» за кошти державного бюджету України та призначене для поповнення бібліотечних фондів.

Володимир Білінський (1936-2022) присвятив своє життя переосмисленню національної історії України. Відомий письменник, автор історичних бестселерів «Країна Моксель, або Московія», «Україна-Русь», «Москва Ординська» писав: «Російські міфи не мають права на пропагування в українській історичний науці! Українська наука має бути побудована на суцільній правді. Якщо ми не зрозуміємо, то навіки залишимося на узбіччі історії».

В історичній трилогії «Герої України» автор розвінчує упереджену фальсифікацію біографій Нестора Махна, Романа Шухевича та Олексія Береста московською тоталітарною системою.

Водночас у цій трилогії не три, а чотири герої. Долями Нестора Махна, Романа Шухевича та Олексія Береста Володимир Білінський перейнявся щиро й надто особистісно. Життєві паралелі й власні відкриття, зустрічі та знайомства автора раз-по-раз вплітаються в канву оповіді. Саме з огляду на це в книгу додано автобіографічний розділ.

Презентоване видання адресоване широкому колу читачів.

Для більш глибшого та детального ознайомлення з книгою запрошуємо всіх бажаючих до відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

 

          Білінський В. Герої України : іст. трилогія / Володимир Білінський ; упоряд. Андрій Бережина ; Міжнар. ін.-т українознавчих студій. - Київ : Міжнародний інститут українознавчих студій, 2023. - 511 с. : портр., світлини кольорові.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка