Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Роман Клочко «Невидимий фронт. Як дисиденти боролися за незалежність України»



Книжкові фонди відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка нещодавно поповнила книга Романа Клочко «Невидимий фронт. Як дисиденти боролися за незалежність України». Видання підготовлене за сприяння державної установи «Український інститут книги» за кошти державного бюджету України та призначене для поповнення бібліотечних фондів.

ОУН і шістдесятники, Іван Дзюба та Левко Лук'яненко, Василь Стус і В'ячеслав Чорновіл, протести, арешти й табори.

У своїй книжці Роман Клочко розповідає історію дисидентів, історію українського визвольного руху, який тривав від середини 1950-х до другої половини 1980-х.

Герої книжки критикували комуністичну ідеологію та боролися проти безправ'я українців як нації. Їхньою зброєю стало слово, яке дошкульно било радянський режим у його чи не найболючіше місце - монополію на інформацію. Тож режим відповідав тюрмами, таборами й психіатричними лікарнями, але повністю знищили цей опір так і не зміг. Попри всі зусилля пропаганди та фактично фізичне знищення дисидентів, вони продовжували боротися і лякати радянську владу.

Презентоване видання адресоване широкому колу читачів.

Для більш глибшого та детального ознайомлення з книгою запрошуємо всіх бажаючих до відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

          Невидимий фронт. Як дисиденти боролися за незалежність України / Роман Клочко ; [наук. ред. Б. Паска] ; Український інститут книги. - Київ : Віхола, 2023. - 348 с. : іл.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка