Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Дмитро Яворницький «Дніпрові пороги»



Книжкові фонди відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнила нова книга – альбом фотографій з географічно-історичним нарисом Дмитра Івановича Яворницького «Дніпрові пороги». Видання підготовлене за сприяння державної установи «Український інститут книги» за кошти державного бюджету України та призначене для поповнення бібліотечних фондів.

Повага до історії країни та її природи  - складова патріотизму, без якого не можлива перемога в боротьбі за незалежність. У цьому сенсі книга Д.І. Яворницького «Дніпрові пороги» дуже важлива, бо містить частину історичної пам'яті Півдня України. Від появи твору минуло майже 90 років, тому у свідомості наших сучасників образ порогів став доволі абстрактним, відірваним від сьогодення.

Перевидання раритетної книги Дмитра Яворницького «Дніпрові пороги» (1928) здійснюється зі збереженням стилістики та нумерації сторінок оригіналу, але з усуненням друкарських помилок і неточностей. Для значної кількості світлин альбому віднайдено оригінали.

Книгу доповнено сучасними передмовою, примітками та ілюстративним додатком із 29 ілюстрацій, більшість з яких публікується вперше.

Видання розраховане на істориків, краєзнавців та всіх, кого цікавить українська минувшина

Для глибшого ознайомлення з презентованим виданням запрошуємо всіх зацікавлених до відділу загального читального залу Івано-Франківської універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. Сподіваємося, ця книга допоможе не тільки уявити красу й велич Надпорожжя, але й гостріше відчути втрату його незрівнянних краєвидів, унікальних туристичних можливостей і виняткового культурного багатства. Розуміння втрати спонукає до боротьби зі споживацтвом і байдужістю, а головне - до збереження дорогоцінних решток первісної природи України сьогодні й відновлення Дніпра в майбутньому.

      Чекаємо на зустріч з вами.

 

          Яворницький Д.І. Дніпрові пороги : альбом фотографій з геогр.-іст. нарисом / Д.І. Яворницький. ; [передм. та прим. О.Ю. Власов ; упоряд. О.О. Савчук. - 2-е вид. стер. - Харків : Видавець Олександр Савчук, 2023. - 194 c. : іл., мапи, фото. - (Серія : Слобожанський світ ; вип. 9).

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка