Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Пам’яті Володимира Івасюка присвячуємо



Вшановуючи пам’ять видатного українця – композитора і поета Володимира Івасюка, якому 4 березня 2024 року виповнилося б 75 років, фахівці відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнули книжково-ілюстративну виставку-персоналію «Володимир Івасюк – легенда української естради».

Володимир Івасюк - непересічна особистість в українській культурі: окрім написання музики та віртуозної гри, часто  створював тексти до пісень, а також захоплювався живописом і був професійним медиком. Його називали українським Орфеєм, буковинським Шубертом, Ікаром української пісні, видатним композитором, одним із основоположників української естрадної музики... Він - автор ста семи пісень, п'ятдесяти трьох інструментальних творів, музики до кількох вистав. Володимир Івасюк є одним із тих, хто вписав золоту сторінку у книгу нашої культури.

Хіба міг хтось уявити, що на піку творчого злету його не стане? Володимир Івасюк прожив 30 років, але за цей короткий час він виконав свою місію, використав талант і потенціал, зробивши українську пісню модною на весь світ.

Прикарпаття ніколи не було для Володимира Івасюка чужим. Його рідне містечко Кіцмань Чернівецької області зовсім недалеко від меж Івано-Франківщини. Наше місто пам'ятає, як його вулицями ходив молодий композитор.

Вшановуючи пам'ять Володимира Івасюка, у відділі літератури з питань мистецтва розгорнуто виставку-персоналію «Володимир Івасюк - легенда української естради». Публікації та книги, представлені на виставці з фондів бібліотеки, допоможуть краще пізнати життєвий і творчий шлях композитора зі спогадів рідних, друзів, учителів, колег, з досліджень науковців.

 

Оновлено 02-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка