Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Крим. Нескорені



26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. З цієї нагоди 23 лютого 2024 року у відділі загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки відкрита книжково-ілюстративна виставка-дата «Крим Нескорені».

Саме в цей день, 26 лютого 2014 року, в Сімферополі відбувся масовий мітинг. Він був організований Меджлісом кримськотатарського народу. Кримські татари, українці, представники інших національностей відважно вийшли під будівлю Кримського парламенту на підтримку територіальної цілісності України, на захист своєї свободи та демократії. Ця подія стала символом опору окупації, що триває вже десять років.

Загарбники переслідують корінний народ півострова. Кримські татари не визнали окупації та інші порушення прав людини й норм демократії, за якими живе весь цивілізований світ.

Хвиля за хвилею проходять репресії, обшуки і незаконні затримання. Країна-агресор цинічно нехтує основоположними правами і свободами людини та міжнародним правом. Саме Крим став базою для окупантів під час вторгнення на материкову частину України. Пліч-о-пліч з українцями кримські татари в складі ЗСУ боронять незалежність нашої держави та звільняють українську територію.

Крим - частина України і вона буде звільнена від окупанта. У питанні приналежності Криму весь цивілізований світ на боці України. Наша країна має абсолютну міжнародну підтримку. Повернення Криму до України неодмінно відбудеться.

З нагоди відзначення Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя працівники відділу загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка організували книжково-ілюстративну виставку-дату «Крим. Нескорені». До вашої уваги представлено такі видання: «Агресія Росії проти України: історичні передумови та сучасні виклики», «Братня» навала. Війни Росії проти України ХІІ-ХХІ ст.», «Донбас і Крим: ціна повернення», «Крим: дорога тисячоліть», «Люди «сірої зони». Свідки російської анексії Криму 2014 року», «Російська окупація і де окупація України: історія, сучасні загрози та виклики сьогодення», Г. Абдулаєва «Кримські татари: від етногенезу до державності», Т. Березовець «Анексія. Острів Крим: хроніка «гібридної війни»», С. Кульчицький, Л. Якубова «Кримський вузол», В. Сергійчук «Український Крим» та інші.

          Тож запрошуємо вас до цікавого та змістовного перегляду.

 

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка