Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Віртуальна виставка до відзначення роковин відомого німецького письменника «Сатирик ХХ століття – Еріх Кестнер»



23 лютого 2024 року виповнюється 125 років від дня народження Еріха Кестнера (1899-1974), німецького прозаїка, сценариста. Фахівці Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка підготували віртуальну виставку, в якій подано біографію та творчість відомого німецького прозаїка та книги письменника, які є в фондах обласної бібліотеки, а саме: «Літаючий клас», «Еміль і детективи», «Коли я був маленьким хлопчиком», «Вибрана проза та вірші». Дані ресурси у бібліотеці є завдяки проєкту «Мова. Культура. Німеччина», спільного з бібліотекою Goethe-Institut в Україні.

Еріх Кестнер належить до письменників покоління, на долю якого припали всі складні і трагічні переживання, якими так багата історія Німеччини 20-го століття. Він створював поетичні збірники для дітей і дорослих. Багато сил віддавав пропаганді казок і інших видів народної творчості й світової класичної літератури, розуміючи, що без коренів не можна виростити древо майбутнього. Ним створено переробки «Кота в чоботах», «Тіля Уленшпігеля», «Мюнхаузена», «Шільдбюргерів», «Дон Кіхота», «Гулівера», «Казок про тварин». Після війни Кестнер видавав дитячий журнал «Пінгвін».

Книги Кестнера завжди на часі: і коли вони описують реальність, як у названих книгах або у відомій повісті «Антон і Кнопка» (1931), і коли події неймовірні («35 Травня», «Зачарований телефон», «Літаючий клас», або «Хлопчик із сірникової коробки»).

«Є добрі люди і злі люди, і добрі часом бувають злими, а злі - іноді добрими. Ми сміємося і плачемо, і часом плачемо так, ніби ніколи вже більше не засміємося, або від душі сміємося, ніби ніколи й не плакали». Це - слова Еріха Кестнера.

Віртуальна виставка організована з фондів Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка та матеріалів з Інтернету.

Запрошуємо завітати до обласної книгозбірні, де ви зможете ознайомитися з представленими у віртуальній виставці виданнями про Еріха Кестнера.

 

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка