Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Інтелектуальний продукт вчених, винахідників і раціоналізаторів Прикарпаття», 2023



Фонди Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнилися черговим XIV щорічним каталогом «Інтелектуальний продукт вчених, винахідників і раціоналізаторів Прикарпаття», який представляє найвагоміші винаходи, корисні моделі, промислові зразки і раціоналізаторські пропозиції галицьких кмітливців.

«Знання та досвід творчих особистостей завжди будуть надійними провідниками в бурхливому мінливому світі, а сталий прогрес творчої складової в стратегії розвитку Прикарпаття даруватиме все нові й нові надбання...»

(Подошва С.В., директор департаменту економічного розвитку, промисловості і інфраструктури Івано-Франківської ОДА)

Саме завдяки інноваційним досягненням науково-технічна і винахідницька спільнота області може пишатися своїм вагомим доробком - 10 наукових відкриттів, тисячі винаходів і корисних моделей, промислових зразків, сотні нових торговельних марок, комп'ютерних програм та інформаційних технологій, незлічена кількість раціоналізаторських рішень, - і це не може не вражати.

Каталог «Інтелектуальний продукт вчених, винахідників і раціоналізаторів Прикарпаття» подає матеріали про новітні розробки у найрізноманітніших галузях народного господарства упродовж 2022-2023 років, зокрема і допомогу ЗСУ.

Видання знайомить читача з творчими звершеннями науковців закладів вищої освіти, сучасними розробками юних винахідників, дитячих гуртків, новинками самобутніх студій Івано-Франківщини, передовими технологіями народних умільців та індивідуальних авторів тощо.

Також у каталозі додається інформація про здобутки лавреатів обласної премії ім. Г. Терсенова й іменної премії Марії Волосовської 2023 року. В номінації «Надія і перспектива - в перемозі» відзнаку отримала директорка ІФОУНБ ім. І. Франка, заслужена працівниця культури України Бабій Людмила Василівна. Щирі вітання, шановна Людмило Василівно, за високу оцінку вашої праці!

Традиційно, у щорічнику розміщується матеріал про інтелектуальні набутки Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, зокрема, йдеться про видавничу діяльність головної книгозбірні. Наша установа через друковані авторські видання, актуальні презентації, проведення різноманітних заходів й втілення нових задумів, надає інформацію про інноваційні напрацювання місцевих науковців, популяризує їхні творчі досягнення. 

Завітавши до обласної книгозбірні у відділ економіко-виробничої літератури, Ви можете детально ознайомитися з книгою, яка пропонується Вашій увазі:

 

Інтелектуальний продукт вчених, винахідників і раціоналізаторів Прикарпаття : щорічний каталог найвагоміших винаходів, корисних моделей, промислових зразків і раціоналізаторських пропозицій Галицьких кмітливців / Обл. орг. Т-ва винахідників і раціоналізаторів України [та ін. ; редкол. : Б. І. Середюк та ін.]. - [14-е вид.]. - Івано-Франківськ : [б. в.], 2023. - 131 с. : рис., іл.

 

Оновлено 30-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка