Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація книг Оксани Манів в обласній книгозбірні



04 лютого 2024 р. в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулася презентація книг Оксани Манів «Два кольори мого життя» та «Справжня війна очима матері».

Модератором заходу була докторка філологічних наук, професорка, письменниця Ольга Деркачова,  яка представила гостям авторку презентованих видань і розказала про творчий доробок п. Оксани. В свою чергу авторка змістовно і цікаво ознайомила усіх запрошених зі своїми книгами.

Перша презентована книга «Два кольори мого життя» є автобіографічною. На її сторінках описується життя звичайної української жінки, перипетії її долі і осмислення нею життя.

Друга книга Оксани Манів - «Справжня війна очима матері» - є літописом війни і душевного болю. Авторка через призму свого світосприйняття хронологізує перші шість місяців війни і вплітає в них роздуми про минуле і теперішнє України. Ця книга, свого роду, симбіоз подій та емоцій, який вселяє віру в перемогу України над ворогом. Виявляється, що навіть у 73 роки серце матері може багато чого відчувати вперше, особливо під час війни. Оповідь переплетена життєвими історіями - власними та людей, які певним чином причетні до боротьби з московитами. Текст книги приправлений поезією, гумором та колоритними українськими висловами.

Авторка поділилася з учасниками презентації особистими враженнями та відчуттями від процесу написання своїх книг. Гості заходу мали чудову нагоду послухати уривки з презентованих книг, прочитані самою літераторкою.

Музичним подарунком для п. Оксани стала в'язанка українських патріотичних пісень у виконанні вихованців Івано-Франківської ДМШ № 2 ім. В. Барвінського Анни Дворської та Івана Кварти. Також учениця згаданої музичної школи Ірина Василюк (скрипка) виконала улюблену пісню Оксани Манів «Гуцулка Ксеня» під акомпанемент викладачки Тетяни Матлак (фортепіано).

На завершення п. Оксана подякувала всім причетним до виходу її видання: художнику Івану Марчуку, який є ілюстратором книги і був присутнім у залі; кандидату філологічних наук, професору кафедри загального та германського мовознавства Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Ярославу Мельнику.

Захід пройшов у надзвичайно теплій та родинній атмосфері. Наприкінці зустрічі відбулася автограф-сесія і Оксана Манів подарувала нашій бібліотеці дві свої книги.

Тож запрошуємо усіх поціновувачів літератури до бібліотеки для прочитання цікавих і захоплюючих книг!

Cвітлини

https://www.youtube.com/watch?v=lWLsosUiaEA

В Івано-Франківську літераторка Оксана Манів презентувала «Справжню війну очима матері» (ТРК «ВЕЖА»)

 

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка