Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

В подарунок бібліотеці



2 лютого 2024 року в межах проєкту «100 книг для 100 бібліотек України» книжкові фонди Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнили цінні видання – книга А. Парамонова «Григорій Квітка-Основ’яненко: від Основи до Харкова», книга-подорож В. Горбоносова та А. Парамонова «Дорогами Сковороди. Слобідська Україна» (3 прим.), та розмальовка для дітей «Фортеці Слобідської України» (5 прим.), видані за сприяння БО «Благодійний фонд Дениса Парамонова» та люб’язно передані у фонди нашої книгозбірні видавцем п. Андрієм Парамоновим.

БО «Благодійний фонд Дениса Парамонова» засновано 30 липня 2020 року бізнесменом Денисом Парамоновим. З того часу фонд реалізував близько 100 проєктів і програм в історико-культурній, науково-освітній, медично-оздоровчій, правозахисній, соціальній, духовній, фізкультурно-спортивній сферах.

Серед напрямків діяльності фонду - допомога мирним жителям з деокупованих територій та тим, хто мешкає в населених пунктах на лінії розмежування, підтримка закладів охорони здоров'я, підтримка культури та науки, збереження та популяризація історичної та культурної спадщини, підтримка дитячого спорту та пропаганда здорового способу життя, підтримка соціально-незахищених верств населення, підтримка українців за кордоном.

В рамках своєї діяльності Благодійний фонд Дениса Парамонова продовжує публікувати розвідки про видатних українців, які зробили внесок у творення Української держави в минулі століття.

Книга дослідника історії Андрія Парамонова «Григорій Квітка-Основ'яненко: від Основи до Харкова» вийшла обмеженим тиражем, має цікаві ілюстрації, текстове наповнення про маловідомі факти із життя першого прозаїка України - Квітки-Основ'яненка, а також відрізняється високою якістю друку. У ній наведені: найповніша на сьогодні генеалогія Квіток із важливими екскурсами в побут їхніх часів, історія родового гнізда - села Основа та сучасна біографія Г. Ф. Квітки.

Видання зацікавить читачів, задовольнить їх літературні потреби, посприяє духовному розвитку та популяризує життєвий шлях видатного українця.

Книга від дослідників слобожанської старовини і шанувальників мандрівок В'ячеслава Горбоносова та Андрія Парамонова «Дорогами Сковороди. Слобідська Україна» виконане у стилі культурно-історичного путівника меморіальними місцями та архівними документами, пов'язаними з ім'ям Григорія Савича Сковороди.

Автори, дослідники слобожанської старовини та шанувальники мандрівок, доклали всіх зусиль, аби уникнути переказування міфів, не підтверджених архівними документами, і побачити на власні очі місця, згадані у листуванні філософа чи в біографії Сковороди пера його учня Михайла Ковалинського. Такі зусилля винагороджуються відтворенням широкої палітри життя регіону другої половини XVIII cтоліття, відкриттям біографічних подробиць, особливим відчуттям часу і простору.

Видання-подорож допоможе сучасним українцям відчути, як жив і творив видатний мислитель.

Сьогодні весь світ знає міста-герої України, які відважно захищаються від нападу ворога. Немало з них належать до колишньої Слобідської України: Харків, Суми, Охтирка, Купянськ, Ізюм, Слов'янськ, Золочів... Вони відбивали атаки ворогів, потерпіли від ракетних атак, досі стоять поблизу лінії фронту, а їхні оборонці щодня пишуть нові героїчні сторінки історії нашої країни!

Варто пам'ятати, що в минулому ці міста будувались як фортеці Слобідщини, і наші предки - козаки, засновники тих міст фортець, теж успішно захищались від супротивників, боронили батьківщину і перемагали.

Розмальовка «Фортеці Слобідської України» пропонує нашим дітям - майбутньому України - побачити славне минуле, роздивитись і розфарбувати міста-фортеці. Уважно поглянути на яскраві та глибокі за змістом герби, пам'ятати ім'я засновників фортець і далі продовжувати славу предків!

Дирекція ІФОУНБ ім. Івана Франка висловлює щиру подяку БО «Благодійний фонд Дениса Парамонова», п. Андрію Парамонову за подаровані примірники книг. Сподіваємось, що дані видання зацікавлять істориків, літературознавців, викладачів, студентів та учнів.

          Ознайомитись з презентованими книгами Ви зможете за адресою:

          вул. Чорновола, 22,

          Чекаємо на зустріч з Вами.

                Приємного читання!

 

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка