Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Аліна Косовська «Закарпатський Туристичний Шлях: щоденник першої зимової експедиції»



Фонди Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнилися цікавою книгою Аліни Косовської «Закарпатський Туристичний Шлях: щоденник першої зимової експедиції».

                                                                 «Я можу все. Коли буде важко,

                                                                   я маю згадати, заради чого

                                                                   все це починалось...»

                                                                                                                 Аліна Косовська

Закарпатський Туристичний Шлях - найдовший гірський маршрут в Україні, створений у 2004 р. Його протяжність становить 398 км. ЗТШ проходить через більшість найвищих гірських масивів Українських Карпат (Вододільний хребет, Боржава, Негровець, хребет Красна, Свидовець, Чорногора та Мармароси).

До 2022 р. ЗТШ не був пройдений в зимовий період, незважаючи на неодноразові спроби. Вперше здолати увесь шлях вдалось спортсменці та волонтерці з Донеччини Аліні Косовській. Вона стартувала з с. Великий Березний Ужгородського р-ну 8 січня 2022 р. і завершила маршрут у с. Ділове Рахівського р-ну 14 лютого цього ж року.

У книзі авторка в деталях описує свою мандрівку та підготовку до неї - тривалі тренування, підбір спорядження, логістику, команду підтримки та проблеми, які виникали під час походу. Влітку 2021 р. вона пройшла всі ділянки маршруту, що також висвітлено у цьому щоденнику.

Аліна Косовська в рамках волонтерської програми «First Aid Kit Action» доставила в колиби та туристичні притулки на маршруті аптечки першої домедичної допомоги, якими за потреби зможуть скористатися мандрівники.

Книжка наповнена численними ілюстративними мапами та світлинами. Викладена у ній інформація може стати у нагоді туристам та любителям гірських мандрівок, які планують пройти увесь маршрут або окремі його ділянки.

Запрошуємо усіх бажаючих у відділ економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка та прочитати цікаве видання про Закарпатський Туристичний Шлях:

 

Косовська А. Закарпатський туристичний шлях : щоденник першої зимової експедиції / А. Косовська. - Львів : Українська академія друкарства, 2022. - 160 с.

 

Оновлено 02-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка