Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Береза Р. «Сергій Лифар. Біографія. Політ під крилом Ікара»



Шановні наші читачі! Пропонуємо Вашій увазі нове унікальне видання – книгу Романа Берези «Сергій Лифар. Біографія. Політ під крилом Ікара», яке поповнило фонд відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Книга присвячена життю і творчості легендарного українського танцівника та хореографа Сергія Лифаря, який силою свого таланту увійшов в когорту найвизначніших митців світової культури XX століття.

Спираючись на документальні джерела та біографічні дані, автор яскраво та правдиво відображає цілу епоху розвитку хореографічного мистецтва Європи, пов'язану з іменем великого українця, якому було приречено долею постати біля витоків новітнього відродження французького балету в минулому столітті.

В книзі постає Київ першої чверті та середини XX століття, а також театрально-хореографічне та мистецьке життя тогочасної Франції, що знайшло яскраве відображення у творчому шляху Сергія Лифаря та отримало свій динамічний розвиток у єдності з такими визначними постатями, як Сергій Дягілєв, Михайло Фокін, Енріко Чекетті, Матильда Кшесінська, Анна Павлова, Ольга Спесивцева і ціла низка інших відомих особистостей, навколо яких формувалась велика епоха нетлінних вартостей світової культури та мистецтва.

Україна у пам'ять про свого видатного сина започаткувала Міжнародний конкурс класичної хореографії ім. С. Лифаря та фестиваль танцю під назвою «Серж Лифар де Ля Данс».

Небайдужим до вшанування великого танцюриста залишається і світ, адже багато з того, що залишив по собі Лифар у царині класичного танцю, справедливо належить до найкоштовніших зразків хореографічного мистецтва.

Завітавши до нашої бібліотеки у відділ літератури з питань мистецтва, Ви можете детально ознайомитися із запропонованим виданням.

Береза Р. Сергій Лифар. Біографія. Політ під крилом Ікара / Р. Береза. - Львів : Апріорі, 2021. - 152 с.

 

Оновлено 01-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка