Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Обласна бібліотека на фестивалі «Кольорові пацьорки»



28 серпня 2023 року в селі Прокурава Косівського району відбувся фестиваль - конференція «Кольорові пацьорки», присвячений популяризації традиційних жіночих прикрас з бісеру як нематеріальної культурної спадщини України, внесених до Національного переліку. ІФОУНБ ім. І.Франка взяла участь у фестивалі та роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції «Добирайте, зберігайте, популяризуйте пацьоркові скарби Прикарпаття».

Після служби у церкві учасники фестивалю та місцеві мешканці пройшли святковою ходою до центральної площі с. Прокурава, де відбулося урочисте відкриття фестивалю.

Під час заходу був встановлений національний рекорд України - 406 жінок і дівчат у ґерданах і силянках зібралося на одній локації, щоб продемонструвати усю красу жіночих оберегів з бісеру.

На фестивалі представили свої вироби майстрині з Космацької селищної територіальної громади, Коломиї, Верховини, Львова.

Юрій Головчук - прес-секретар народної депутатки України Оксани Савчук, вручив організаторці фестивалю Марії Чулак подяку за багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, популяризацію народного мистецтва та вагомий особистий внесок в розвиток української культури.

В рамках фестивалю відкрито меморіальну дошку майстрині народного мистецтва

У конференції «Добирайте, зберігайте, популяризуйте пацьоркові скарби Прикарпаття» взяли участь директорка Коломийського Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й.Кобринського Ярослава  Ткачук та співробітники музею, директорка Вишгородського історико-культурного заповідника Київської області Влада Литовченко, працівники Івано-Франківського ОНМЦ КП, музейні фахівці з Яремчі, Криворівні, директорка Центру дитячої та юнацької творчості у м.Львові, керівники гуртків з бісероплетіння області та інші.

Заступниця директора Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки Галина Горбань виступила з доповіддю на тему «Популяризація жіночих прикрас з бісеру крізь призму діяльності ІФОУНБ ім. І.Франка».

Висловлюємо щиру подяку ідейній натхненниці та невтомній популяризаторці народного мистецтва бісероплетіння Марії Чулак за багатолітню співпрацю!

Світлини

Оновлено 19-07-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка