Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Зустріч з членами історико-краєзнавчого об’єднання «МОЄ МІСТО»



24 травня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася зустріч з членами історико-краєзнавчого об’єднання «МОЄ МІСТО» з нагоди 16-ліття з часу створення.

Модерував захід професор, академік, доктор політичних наук Іван Монолатій, який розповів про зародження історико-краєзнавчого об'єднання «Моє місто» та представив присутніх членів: голову об'єднання, президента, колекціонера Зеновія Жеребецького, історика Зеновія Федунківа, архітектора Ігора Панчишина, археолога, директора Музею мистецтв Прикарпаття Василя Романця та видавця Василя Іваночко. Згадав Іван Сергійович відомого краєзнавця, дослідника історії Станиславова-Івано-Франківська Івана Бондарева, який сьогодні мужньо стоїть на захисті України та краєзнавця, громадсько-культурного діяча Михайла Головатого, який відійшов у вічність в 2016 році.

За 16 років існування товариство видало майже п'ятдесят книжок серії «Моє місто» у видавництві «Лілея-НВ», присвячених особливим епохам в історії Івано-Франківська, його пам'яткам, видатним уродженцям та мандрівникам з метою популяризації урбаністичної цивілізації, її минувшини й культурно-мистецьких традицій.

Привітав членів історико-краєзнавчого об'єднання «Моє місто» мер Івано-Франківська Руслана Марцінків, який оцінив колосальність роботи всіх причетних, вагомі серйозні та цінні напрацювання, які мають небагато міст в Україні. Він висловив побажання створити підручник для учнів 9-11 класів з історії міста.

Свою версію ідеї зародження 16 років тому об'єднання, коротко про книжки, які дали початок серії, нові цьогорічні видання та поставлені завдання повідали усі присутні члени організації.

Високо оцінили гармонійну пошукову роботу колективу однодумців, необхідність подальшої діяльності об'єднання доктор історичних наук, професор Сергій Адамович, доктор історичних наук, професор, декан факультету туризму Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника Володимир Великочий.

Професорка Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету, докторка мистецтвознавства, заслужена працівниця культури України Ганна Карась відзначила великі напрацювання членів, унікальність та необхідність книг, які вийшли в серії «Моє місто». Вона запропонувала висвітлити в одному з видань музичне життя обласного центру.

Директорка обласної книгозбірні, заслужена працівниця культури України Людмила Бабій подякувала всім членам об'єднання та причетним до видання такої цінної колекції книг, яка є читабельною й затребуваною серед читачів бібліотеки, що засвідчила підготовлена виставка «Серія «Моє місто»: портрет Івано-Франківська з віддалі часу». Очільниця книгозбірні вручила подяку об'єднанню «Моє місто» за плідну творчу співпрацю з Івано-Франківською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. І. Франка, видання цінних краєзнавчих досліджень з історії м. Івано-Франківська, які поповнюють бібліотечні фонди, активну громадянську позицію.

Голова об'єднання Зеновій Жеребецький навзаєм подякував бібліотеці за те, що вона завжди відкрита для читача, що книги зачитані, що дає розуміння в необхідності їхньої подальшої праці.

Діяльність товариства - це приклад сучасного містознавства, що є дороговказом в історії та культурі для усіх, хто вважає себе івано-франківцем. Тож запрошуємо до прочитання книг із серії «Моє місто».

Світлини

 

Оновлено 24-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка