Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Поетична збірка «Серце» від Ольги Деркачової



23 травня 2023 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація першої поетичної збірки «Серце» відомої письменниці, докторки філологічних наук, професорки Ольги Деркачової.

Книжка, яка нещодавно вийшла друком у видавництві «Дискурсус» в рамках проєкту «Перший рукопис» за фінансової підтримки громадського діяча Миколи Палійчука, репрезентує собою індивідуальну та особливу канву світовідчуття ліричної героїні. Світ поезії Ольги Деркачової щирий, відвертий, емоційний, подекуди трагічний, однак із оптимістичною вірою у краще. Є у ній і війна, бо така наша реальність, є і любов, що рятує та приносить біль, є і надія, що облагороджує та спонукає до осмислень.

Професор, академік, доктор політичних наук, письменник Іван Монолатій представив присутнім новий творчий здобуток Ольги Деркачової і фахово та емоційно модерував зустріч.

Почалася поетична презентація із благословення та молитви від священника Української греко-католицької церкви, журналіста і видавця о.Ігоря Пелехатого.

Добрими та натхненними були слова вітання заступника голови Івано-Франківської обласної ради Микола Палійчука та мера міста Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Народна депутатка України Оксана Савчук зазначила: «Вітаю Ольгу Деркачову з новою збіркою поезій «Серце». Це вірші про почуття, дуже різні і мінливі, але знайомі кожному українцю. Ольга Сергіївна пише серцем - це відчуває кожен, хто читає її твори».

А ще пані Оксана добрим словом відгукнулася про діяльність обласної книгозбірні: «Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І.Франка знову і знову приємно дивує. Тут можна не тільки отримати українську книгу, а й насолодитися зустрічами з цікавими людьми».

Яскравими враженнями про поезію Ольги Деркачової ділилися знаний поет і громадський діяч, депутат обласної ради Богдан Томенчук, голова «Громадського інституту аналітики» Віталій Перевізник, доктор історичних наук, професор, декан факультету туризму Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника Володимир Великочий, докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри фахових методик і технологій початкової освіти ПНУ імені В. Стефаника Руслана Романишин, сучасний український письменник, автор ютуб-каналу «Письменник про письменників» Степан Процюк, кандидатка філологічних наук, літературознавиця Марта Хороб та інші.

Директорка обласної книгозбірні, заслужена працівниця культури України Людмила Бабій зауважила, що «Ольга Деркачова одна із тих авторок, яку охоче читають і рекомендують друзям. Її книжки не залежуються на полицях. Про різносторонність письменниці свідчить виставка «У плетиві художніх візій Ольги Деркачової», представлена із фондів ІФОУНБ ім. І. Франка. Вона засвідчує нестримність творчої натури письменниці, її вагомі наукові здобутки, знакові досягнення у галузі публіцистики і ретельну клопітку роботу над упорядкуванням видань. Сподіваємося, що невдовзі кількість видань авторства Ольги Деркачової стрімко зростатиме і, як завжди, користуватиметься популярністю».

Особливо ліричної атмосфери зустрічі надало мелодійне звучання скрипки у виконанні артистки симфонічного оркестру Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк Юлії Махняк.

Творчий вечір Ольги Деркачової завершився теплими словами вдячності від присутніх та автограф-сесією.

Світлини

Від серця до серця. У Франківську Ольга Деркачова презентувала нову збірку

На межі перепадів та гойдалок: франківська письменниця Ольга Деркачова видала збірку поезії

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка